Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 22 maart 2017

Dagtekst van Woensdag 22 maart 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 22 maart 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De hoop: een voorproef van het volmaakte leven –

"De hoop is geen vaag verlangen naar een gemakkelijker en aangenamer leven. Het is een wijsheid die het verleden en het heden weet te gebruiken om zich op de toekomst voor te bereiden en erop in te werken. Hopen is in staat zijn een prachtige realiteit te beleven die nog niet verwezenlijkt is.

Je kunt dus zeggen dat de hoop een voorproef is van een volmaakt leven. Dankzij haar eet je, drink je en voed je je met een geluk dat je nog niet kent, maar dat de echte realiteit is. Want de echte realiteit ligt niet op het fysieke vlak, maar in de goddelijke wereld. De echte realiteit is dat je een erfgenaam van de hemel en van de aarde bent. Je kunt je erfenis nog niet in bezit nemen omdat je nog te jong en te onervaren bent, maar ze is er al en je moet weten dat ze op jou ligt te wachten."