De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

vrijdag 24 maart 2017

Dagtekst van Vrijdag 24 maart 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 24 maart 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De liefde - haar beschermen door afstand te houden

"Mannen en vrouwen die verliefd worden zouden willen dat hun liefde nooit ophoudt. Dat is mogelijk, maar op voorwaarde dat je sommige regels kent en toepast. Wil je werkelijk je liefde voor iemand behouden, haast je dan niet om fysieke toenadering te zoeken, want eenmaal de grote opwinding voorbij, krijg je er gauw genoeg van en zie je elkaars slechte kanten tevoorschijn komen.

Om je inspiratie te beschermen, probeer wat afstand te houden.
Zij die alles vlug willen kennen en proeven, voelen weldra geen nieuwsgierigheid meer voor elkaar. Ze hebben zelfs geen zin meer om elkaar te ontmoeten, omdat ze teveel gezien en teveel ‘gegeten’ hebben, ze zijn verzadigd en dan is het afgelopen. Die liefde die hun alle zegeningen bracht, die hun de hemel bracht, hebben ze opgeofferd voor een paar momenten van genot. Waarom proberen ze niet waakzamer te zijn? Waarom beroven ze zichzelf zo vlug van die subtiele en poëtische gewaarwordingen die hun liefde duurzaam zouden maken?"