Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 20 maart 2017

Dagtekst van Maandag 20 maart 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 20 maart 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het leven - de vormen en uitdrukkingen ervan zijn oneindig


"De bloemen, de bomen, de oceanen, de stenen zelfs ..., in de natuur ademt alles. "Maar, zul je opwerpen, we kunnen ons het verschijnsel van de ademhaling toch niet voorstellen zonder longen! "Toch wel, waarom niet? Het leven heeft niet noodzakelijk dezelfde organen nodig voor dezelfde functies. Kijk naar de boom: hij heeft geen longen noch een maag, geen lever noch darmen, en toch ademt hij. En niet alleen ademt hij, maar hij neemt voedsel op en verteert het, hij elimineert afvalstoffen, hij plant zich voort. En hij leeft vaak zelfs langer dan de mens! Hij is weerbestendig en geeft bloemen en geurig fruit. Terwijl de mens met al zijn vermogens zo fragiel is dat een kleinigheid hem kan vernietigen.

De meeste mensen hebben verkeerde opvattingen over de natuur. Volgens hen moet men gemaakt zijn zoals zij om echt levend en intelligent te zijn. Maar de natuur lacht met hun opvattingen en met hun systemen. Voor haar is het niet noodzakelijk een hart en longen te hebben om te kunnen ademen, noch een brein om intelligent te zijn. Ze heeft het leven gecreëerd in zoveel vormen dat we nooit zullen ophouden er nieuwe te ontdekken."