Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 14 maart 2017

Dagtekst van Dinsdag 14 maart 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 14 maart 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het causale vlak - gebied van stabiliteit en zekerheid

"Je zult nooit de innerlijke stabiliteit en zekerheid vinden die je zoekt, zolang je blijft steken in het gebied van de gevoelens en emoties: het astrale gebied. Want in dit gebied veranderen het klimaat en de weersomstandigheden voortdurend: het ene moment schijnt de zon en ben je gelukkig, daarna verschijnen de wolken en het verdriet dient zich aan. Het ene moment heb je lief, en dan gebeurt er iets en houd je op met liefhebben … In het astrale gebied is nooit iets stabiel of zeker.

Het is onmogelijk om zonder gevoel te leven, dat spreekt vanzelf, maar vestig daar niet je woonplaats en nog minder je toevluchtsoord. Je kan in het astrale gebied afdalen om er rond te wandelen, op verkenning te gaan, de beroering en omwentelingen die er zich voordoen te bestuderen, maar ga er niet wonen. Vestig je verblijfplaats veel hoger, zelfs boven het mentale niveau, want de wereld van de gedachten is ook niet helemaal betrouwbaar. Hoe vaak verander je niet van gedachten, naargelang van wat volgens jou in je eigen belang is. En zelfs dan, wat een teleurstellingen! Om veilig te zijn moet je je verheffen tot op het causale vlak. Jezus raadde je aan je huis op de rots te bouwen. Deze rots is het symbool van het causale gebied."