Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 26 maart 2017

Binnenkort zullen jullie als een Feniks herrijzen – 25 maart 2017 / Jeff Foster

BINNENKORT ZULLEN JULLIE ALS EEN FENIKS HERRIJZEN! –
25 maart 2017 / Jeff Foster

Een van de meest gevaarlijke mythen die we van onze oppervlakkige cultuur hebben geërfd is dat heling altijd 'goed zou moeten voelen'.

Nee. Soms wordt ons ongerief alleen maar sterker als er duisternis in het licht ontstaat, als onbewust materiaal zichzelf een weg baant naar het aanwezige bewustzijn, terwijl onze oude illusies door een helende koorts worden verbrand.

Misschien is ons ongerief niet verkeerd, is het geen fout, of een teken dat we op ons pad naar heling zijn verdwaald. Onthoud dat de aanwezigheid van pijn vandaag in feite een indicatie is dat ons genezingsproces zich versnelt in plaats van dat het stagneert; dat we nu dus eigenlijk meer ontwaakt en gevoelig zijn dan ooit, minder verdoofd, minder bereid om de andere kant op te kijken, méér in verbinding met onze heilige gevoeligheid.


In onze cultuur bestaat de tendens om welk soort ongemak dan ook te vermijden en ons zelf ervan af te leiden, het als 'fout' of 'negatief' te bestempelen of zelfs als 'niet spiritueel' en het weg te mediteren of met medicijnen te bestrijden. Veel van onze Westerse geneesmiddelen worden ingezet om symptomen te bestrijden, verstoringen het zwijgen op te leggen, de chaos te verdoven en om een bepaalde mate van sociaal acceptabel 'normaal zijn' te bereiken.

Maar vrienden, soms zijn we niet langer geïnteresseerd in weer 'normaal worden'! Het 'gewoon doen' was het probleem, niet de oplossing! Deze status quo diende te veranderen. Het was een onstabiele en onjuiste. Onze oude opvatting van de realiteit hield ons gevangen en we moesten hieruit losbreken! Soms dient een geestdodend en ziel-vernietigend 'normaal doen' in chaos en crisis uiteen te spatten; onze pijn en zorgen, frustratie, uitputting, angst en twijfel moeten meer dan ooit volledig worden doorvoeld, en het hart dient vollediger open te breken. 

Dus laat de winden waaien, de storm razen, laat alles dat onwaar/onecht/onjuist is gezuiverd worden, laat alles wat dood is dood blijven, laat het leven tot uitbarsting komen daar waar jij bent! Je wordt nu enkel uitgenodigd tot een diepgaande heling, ook al voelt het alsof je 'stappen achteruit' zet, zelfs al voelt het hart breekbaar en rauw, zelfs al heb je geen idee hoe je hier uit moet komen!

Binnenkort zullen jullie als een fenix herrijzen!

Jeff Foster


Vertaald: Marja