Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 16 februari 2017

Tussen de Eclipsen / 15 februari 2017 / Door Fran Tielemans

Tussen de Eclipsen
15 februari 2017 / Door Fran Tielemans

De eclipsen van 11/2 en 26/2 en de energie er omheen raken elke mens op Aarde. Waarschijnlijk heb je intussen al gemerkt op welke aspecten van je leven (of van jezelf) ze doorwerken. Deze kosmische triggers hebben echt wel het beste met je voor. Hun bedoeling is niet je het leven zuur te maken, integendeel. Ze wijzen je net dié punten aan waarop je niét in je hoogste potentieel staat, handelt of denkt.

Wanneer je deze periode ten volle omarmt, kan je heel wat goeds halen uit deze periode, en zal je een hele stap vooruit kunnen zetten. Je kan om te beginnen al eens kijken wat er zich in je leven voordeed in de periode rond 1998-2000, en of je een gelijkenis ontdekt met dingen die zich nu voordoen (bepaalde planeetstanden zijn dezelfde als toen). Je kan zien hoe je bent geëvolueerd, maar ook hoe je één en ander nog bewuster en harmonieuzer kan aanpakken. Er valt nog wat te leren rond dat bepaalde thema, er is nog iets niet afgewerkt, anders zouden de dingen van toen zich niet herhalen, ook al is het nu in een veel mildere vorm. Vooral wanneer we bereid zijn om te leren en aan te passen waar nodig, lost veel zichzelf op en wordt de weg vanzelf makkelijker.

De komende week heeft een 17/8-trilling. Deze week zal dus kern-elementen bevatten van je hele jaar. Hier heel bewust in staan helpt dus om je hele jaar een stuk lichter te maken, om bewuster te worden van wat er speelt, van de eigen patronen, maar ook van alle steun en liefde en broeder- of zusterschap die sterker voelbaar zijn nu. Er kan veel healing gebeuren, dingen kunnen op hun plek vallen, of er kunnen belangrijke stukken verschuiven in karmische afwikkelingen.

Velen krijgen in deze periode plots een impuls om iets van vroeger op te gaan lossen, of om concrete stappen te zetten naar healing toe of om de balans die vroeger te zeer naar één kant uitging, in evenwicht te brengen. Ook kunnen oude financiële (probleem-)stukken plots weer opduiken, net opdat ze opgelost zouden worden. Er zijn veel ogen gericht op Griekenland bijvoorbeeld, maar het kan ook in je eigen leven spelen. Het kan ook zijn dat je deze week meer dan anders in je kracht mag gaan staan, dat je meer in jezelf mag gaan geloven en jezelf zelfbevestiging en zelfvertrouwen mag schenken. Ja, je kan het! Twijfel niet!

De week nadien komt er op één of andere manier afsluiting, we ronden een cyclus af, dingen worden opgelost, worden beëindigd. Er kunnen wat onzekerheden spelen, emoties kunnen opduiken, maar uiteindelijk worden we op een of andere manier een stuk wijzer in verband met dingen waar we innerlijk veel vragen rond hadden. Er is veel zachtheid en mildheid om je heen, als je die wil zien, en wees zeker zacht en mild naar jezelf toe. Misschien kan je anderen bijstaan en je wijsheid en energie delen, maar het kan ook zijn dat jij zélf dit mag ontvangen, en dat je daar voluit mag van genieten.

Jupiter loopt retrograde sinds 6 februari, tot in juni. Overal waar je niet je échte zelf bent, wordt dat heel duidelijk, en voor sommigen kan dat ondraaglijk worden. Dat kan spelen op je werk, in je vriendenkring, je spirituele groep, maar ook je relatie(s). Heel wat partner- en vriendschapsrelaties bevinden zich nu in volle transformatie, er beweegt heel wat in groepen, en je kan aan je eigen wijze hart vragen om je duidelijk te laten voelen wat je hier mee aan moet. Je kan nieuwe vriendschappen voelen groeien, oude vriendschappen vernieuwen zich, en soms verdwijnen mensen gewoon uit je leven.

Je kan je gids /beschermengel vragen om je bewuster te maken van elk moment waarop je niet in de hoogste integriteit naar jezelf toe staat, van elk moment waarop je een rol speelt of waarop we de energie en het pad van anderen om ons heen leven in plaats van dat van onszelf. Ook al heb je alle tijd van de wereld in jouw proces, toch kan je nu de aanzet geven tot elke verandering die nodig is. Het Universum werkt heel hard met je mee.

Wanneer je dus jouw eigen vernieuwingsproces omarmt, sta dan de komende weken heel bewust in je leven. Je kan nieuwe voornemens maken, bepaalde stappen zetten, conclusies trekken, in balans brengen, in orde maken of wat er ook nodig is voor jou om verder je weg te gaan – verder, maar ook vrijer, in grotere onvoorwaardelijke liefde naar je Zelf toe, vrediger en vreugdevoller. Boeiende tijd, en we gaan er samen doorheen, we gaan samen de drempel over.

Keep the Faith

Fran