Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 20 februari 2017

Saul: Het is jouw taak om de liefde in actie te zijn, en alleen dat./ 19 februari / via John Smallman


Saul:
Het is jouw taak om de liefde in actie te zijn, en alleen dat.
19 februari / via John Smallman

Hier in de spirituele of niet-fysieke rijken blijft ons enthousiasme groeien als we de enorme vooruitgang observeren die de mensheid maakt op haar pad naar ontwaken. Het kan voor jullie lijken dat dingen steeds erger en erger worden, maar wat jullie verstoort en pijn en lijden veroorzaakt voor velen is de collectieve keuze om de vele begraven dingen die jullie terug hebben gehouden los te laten, verankeren je in de duisternis van onzekerheid en angst. Nu is het moment waarop dat alles naar boven komt, zodat jullie ze snel en gemakkelijk kunnen loslaten.

Zeer velen van jullie laten dingen voor anderen los door jullie compassie en liefde voor hen, en dat is zowel zeer vermoeiend als verwarrend voor jullie omdat jullie niet in staat zijn om de oorzaak van deze uitputtende emotionele beroering te identificeren. Jullie hebben er prachtig en liefdevol voor gekozen om te incarneren op dit moment in de evolutie van de mensheid en alleen zodat jullie anderen zouden kunnen helpen die moeite hadden met het vinden van een zinvol doel in hun menselijke leven, omdat hun toestand van geheugenverlies zo intens was. Als gevolg van jullie inspanningen en intenties is het geheugenverlies losgelaten, waardoor mensen zich beginnen te herinneren wie ze zijn en waarom ze incarneren op dit moment in de menselijke geschiedenis.

Velen van jullie hebben de ervaring van het wakker worden in de ochtend van dromen die jullie verward, angstig, zelfs bang hebben achtergelaten terwijl je ook bent achtergelaten met het gevoel dat je bent uitgeput in plaats van verfrist door de tijd dat je geslapen hebt. Wat jullie nu ervaren is het ontwaken uit de illusie naar de realiteit in plaats van uit een slaap droom naar een wakkere droom, en het verschil is veel intenser en uitgesproken. Het is zeer verontrustend. Draag het, laat gewoon toe wat zich voordoet en ervaar het zonder je er mee bezig te houden. Probeer niet om er betekenis aan te geven, het is net als het weer dat voorbij gaat, en je hoeft niets te doen. Er iets mee doen - is een poging om er betekenis aan te geven, je raakt erdoor geïrriteerd, het gevoel dat het opwelt, alsof er iets mis met je is - het trekt je terug in de duisternis van de illusie waar niets logisch is, en tapt jouw essentiële energie en motivatie voor het leven af.

Het leven kan en mag vreugdevol zijn, maar jullie constante denkprocessen over jullie zorgen en angsten voorkomen dat jullie de vreugde vinden die er is in elk moment is. Het is jullie constante stroom van gedachten die ervoor zorgen dat jullie stress, angst en lijden hebben, en dat is de reden waarom het nodig is dat jullie elke dag geregeld een time-out nemen - al is het maar een snel moment als je het erg druk hebt - om te stoppen bezig te zijn met je gedachten. Dat is wat jullie doen in meditatie, en diegene van jullie die dit hebben beoefend voor enige tijd zijn zich terdege bewust van de voordelen. Als beoefenaar van meditatie heb je al de vaardigheden die nodig zijn om snel te verplaatsen naar een staat van vrede, zelfs voor slechts een paar momenten om een deel van de stress van het dagelijks leven te verlichten. Hierdoor zal jouw vermoeidheid of gebrek aan energie - gedemonstreerd door gevoelens van frustratie of irritatie verlichten - waardoor je het gevoel krijgt enigszins vernieuwd te zijn.

Een burn-out ontstaat wanneer mensen die proberen om anderen compassievol te helpen en liefdevol zijn niet in de eerste plaats zichzelf behandelen met dezelfde liefde en compassie - velen van jullie voelen zich liefde onwaardig, maar ik verzeker jullie absoluut dat niets verder van de waarheid zou kunnen zijn. Als jullie jezelf niet met tenminste dezelfde liefde en respect behandelen die jullie laten zien aan anderen, dan, wanneer jullie hen proberen te helpen tappen jullie je energie velden af in plaats van ze voortdurend en rijkelijk te vullen.

Wanneer jullie naar binnen gaan, naar jullie allerheiligste innerlijke heiligdom waar het licht van Gods Liefde constant voor jullie brand, en de intentie hebben om jullie harten te openen om toe te staan dat Liefde vrijelijk en overvloedig door jullie heen kan stromen, zal het dat doen. In menselijke vorm zijn, dat is een toestand van beperking, je dient die intentie tenminste eenmaal per dag te vernieuwen, maar bij voorkeur vele malen per dag terwijl jullie je eraan herinneren dat je bent en altijd één met God bent geweest. Elke keer dat jullie je intentie vernieuwen versterken jullie die, waardoor jullie de vitale energie die jullie nodig hebben om te helpen bij het ontwakingsproces van de mensheid, de taak die jullie zelf hebben ingesteld voordat jullie incarneerden.

Tijdens het leven in de wereld is het zeer gemakkelijk om in de negatieve of donkere energie getrokken te worden die angst, conflict, verraad, en lijden bekrachtigt. Door vast te houden aan de intentie om kanalen of leidingen te zijn waardoor Gods Liefde voortdurend en overvloedig stroomt ontbinden jullie effectief die donkere energieën waardoor ze verdwijnen. Het is jullie taak om de liefde in actie te zijn, en alleen dat. Hou je niet bezig met de schuld, oordeel, of party kiezen, ongeacht in wat voor situaties je jezelf kunt vinden, want als jullie dat doen versterken jullie het alleen in plaats van de negatieve energieën af te voeren die jullie tegenkomen.

Liefde is jullie ware aard, maar als jullie ervoor kiezen om de illusie te bouwen en binnen te gaan kiezen jullie er ook voor om liefde achter je te laten, denkende dat jullie 'liefde' (opzettelijke kleine "l") zouden vinden in anderen dat jullie tevreden zou stellen. Jullie konden op dat moment niet vooruitzien wat het effect van jullie zelf afsluiten van Gods liefde voor jullie zou zijn, omdat je veronderstelde dat de "liefde" die jullie ontvangen van anderen in de illusoire omgeving die jullie hadden opgebouwd helemaal bevredigend zou zijn. En inderdaad de "liefde" die jullie ontvangen van anderen kan heel inspirerend en verheffend zijn, het kan echter niet eens beginnen om de Liefde te vervangen die jullie ware en enige natuur is.

Het ontwaken van de mensheid is een thuiskomen naar Liefde, een thuiskomen naar de Bron, een Thuiskomen. Wanneer je helemaal wakker bent, volledig aanwezig in de tegenwoordigheid van God, Eén met Hem, zal je vreugde grenzeloos zijn, ver voorbij alles wat je maar kunt bedenken, zelfs in je meest verheffende en inspirerende dromen, want in werkelijkheid is er geen plaats als Thuis, of zelfs op afstand lijkt het er niet op. Dus, ga elke dag regelmatig naar binnen in die innerlijke en sublieme heilige ruimte waar Gods Liefde voor jullie woont in ieder moment, en sta het toe om je hart te vullen en door je heen te stromen om de hele mensheid te doen ontwaken. Dat is waarvoor je hier kwam om te doen, en als je ervoor kiest om dit te doen, doe je het prachtig. Je kunt niet falen, omdat je perfect bent afgestemd op de goddelijke Wil als je de intentie maakt alleen liefdevol te zijn in ieder moment.

Met heel veel liefde, Saul.

https://johnsmallman.wordpress.com

Vertaald: wakkeremensen.blogspot.nl