zondag 12 februari 2017

Heavenletter 58 De Energie van Intentie / Geplaatst 12 februari 2017

De Energie van Intentie
Brief uit de Hemel
Geplaatst 12 februari 2017God zei :

Intentie is energie. Het is een bepaald soort energie, krachtig en onverwoestbaar.

Intentie is net zoiets als het neerlaten van een sloep in zee. Intentie is net zoiets als een verfkwast die je doopt in een bepaalde kleur. Intentie is als een trechter die op zijn kop staat, aan de nauwe kant gevuld wordt en aan de wijde kant uitgeschonken wordt. Intentie is als een pijl die vele pijlen wordt naar alle kanten uitgespreid. Intentie is als het openen van een deur, niet naar een andere kamer, maar naar een uitzicht. Intentie is als een vliegticket dat geldig is voor een wereldreis. Intentie begint met waar jij denkt te zijn en neemt je dan mee naar waar je heen wenst te gaan. Intentie is het instrument waarmee een piloot zijn koers uitzet. De koers is ingesteld, en daar gaat het vliegtuig dan naar toe, en de piloot leunt achterover.

Zet je intentie uit, en laat het los. Ik neem het van je over. Zet je intentie uit, en laat het leven zich ontvouwen. Anders sla je er maar een slag naar. Anders lijk je net iemand die een gesloten koffer opensnijdt met steken van een mes, terwijl de sleutel al die tijd in het slot stak en een klik van het slot de koffer zou openen en zijn schat zou onthullen. Je hoeft het leven niet open te wringen. Laat de intentie van je hart dat voor jou doen.

Het leven wordt niet geleefd met de wil. Meer vreugde is niet iets dat je met je wil doet. Wil wordt gekenmerkt door een zekere kracht, en kracht is controle. Controle houdt je weg van vervulling : het brengt dat niet tot je. Kijk eens naar het verschil tussen de energie van aandringen en de energie van intentie. Wat gaat verder ? Wat is blijvend ? Wat brengt je daar waar je heen wilt gaan ?

Trek aan hoe je wilt dat je leven is. Haal het naar je toe met je intentie.

Zie jezelf als een visser. Bedenk eerst welke soort vis je wilt vangen, en gooi dan je lijn uit in het meer waar de vis zwemt. Werp je intentie uit in het meer dat je diepste verlangens bevat.

Misschien ben je gewoon aan het vissen op de plek waar je toevallig bent. Heb dan toch de intentie om te vangen wat je verlangt.

Intentie is geen plan. Het is een intentie. Het is neigen in een bepaalde richting. Intentie is als je ogen die in de verte kijken, en vervolgens loop je gewoon het pad van je ogen af.

Of stel je voor dat je op een treinstation bent. Wat is de naam van de trein die je wilt nemen ? Er staan heel wat locale treinen, en je kunt daar telkens weer in stappen. Maar misschien is er wel een trein die verder gaat. Hij brengt je ook naar de plek waar de locale trein heen gaat maar hij gaat verder dan de locale trein en hij brengt je verder dan waar je dacht te zijn.

Wat is je wil ? Wat is de betekenis van je wil ? Je wil is misschien wel een beetje knorrig. Dat is hij zeker naast de Mijne. Jouw wil levert vele kleine sprongetjes op. Mijn Wil is de sneltrein die je daarheen brengt waar je heen wilt gaan. Zet je intentie op het halen van de sneltrein van God's Wil, want op die manier ontdek je de grootsheid van je eigen zijn.

Dit bedoel Ik wanneer Ik zeg dat je om te weinig hebt gevraagd. Je wilt dit en dat en niet dat en dit, maar je ziet het te klein. Je hebt niet ver genoeg gekeken. Je hebt een aantal wonderen waar je uit kiezen kan, gemist.

Pak Mijn visie aan. Ik geef die aan jou. Wanneer je vertrouwen in jezelf hebt, zul je vertrouwen in Mij hebben. Door je vertrouwen in Mij, zul je Mijn visie als de jouwe aanvaarden.

Jouw wil vist in een kleine vijver.

Mijn Wil beslaat oceanen.

Kom naast Me staan, en werp je lijn uit in de diepten van de oceaan waar schatten gevonden worden.

vertaald door: ancoterpstra