Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 24 februari 2017

Heavenletter 301 Het Mysterie van het Universum / Geplaatst 24 februari 2017

Het Mysterie van het Universum
Brief uit de Hemel
Geplaatst 24 februari 2017


God zei :

Ontdekking is eigenlijk terugwinning. En wat je terug wint is liefde. Wat is het mysterie van het universum, behalve liefde? Liefde is de terug gekregen ontdekking, herwonnen, herinnerd. Verloren liefde is gevonden. Niet verloren liefde wordt herwonnen. Vergeten liefde wordt weer hergebruikt.

Vóór de ontdekking en al hun delen was er het zoeken. Edison zocht. Columbus zocht. Wat ze zochten was een klein deel van wat hun diepere zelf zocht.

Naar welke uiting van liefde ben jij op zoek? Met andere woorden, welke uiting van liefde zoek jij om te geven? Dat wat je vindt, geef jij. Dat wat je bent, bied jij aan. Jij doet een suggestie. Welke suggestie doe je?

Weet welke suggestie jij tracht te doen. Tracht jij te vergaren? Om eigenzinnige ego's te behagen? Om applaus te krijgen?


Of om een suggestie over Mij te geven, een kleine hint die anderen kunnen oppikken? Hoezeer de hoek van je leven verandert als je weggaat van de nadruk op de kleinheid van jouw wensen en verder gaat naar de grotere dingen! Je leven verandert, zelfs als je het idee van grootsheid overweegt. Je ademhaling verandert.

Jij weet inmiddels dat Ik niet suggereer dat jij jezelf verwaarloost. Ik stel voor dat je aandacht besteedt aan jezelf voorbij gaand aan de kleinzieligheid die jou beeld heeft vertroebeld.

Neem jouw weg in de wereld door het vergroten van jouw route. Geef de kleine steegjes en omwegen op en kies de hoofdstraat. Dat is de gewetensvolle weg, en de gewetensvolle weg is niet druk. Kijk wie jou volgt op deze weg. Velen volgen jou na op de baan. Ze hebben hun ogen op jou gehouden. Ze streefden jou na. Nu geef hen iets om na te streven. Geef hen Mij.

Het hoeft niet in woorden te zijn. Jij verhoogt je manier van zien, en anderen verhogen hun manier van zien. Niets is geheim in de wereld. Alles is bekend.

En iedereen weet dat de wereld schreeuwt om verheffing. Draag jouw hoek van de wereld hoger. Je bent waar je bent om een reden. Je beïnvloed degenen die jij beïnvloedt verder gaand dan wat zij of jij zien.

Iemand beïnvloedt jou. Je zult het ermee eens zijn dat je beïnvloed werd. Hoe gemakkelijk was het om jou te beïnvloeden! Je ging er meteen in mee, een vrolijk deuntje fluitend.

Nu sla je een hogere noot aan omdat elke stap van jou een zegen zal zijn. Jij zult de wegen waar je op loopt zegenen. Jij zult de bloemen zegenen aan de kant van de weg. Je zal iedereen die met je op de weg loopt zegenen. De bestemming is hetzelfde.

De start was ook hetzelfde. Je begon samen uit hetzelfde hart van God. Vergeet het niet. Vergeet niet waar jij vandaan komt.

Welk een afscheid gaf Ik jou! En welk een onthaal wacht op jou!

Terwijl je op weg bent naar Mij, kan je net zo goed de wandeling leuk maken voor anderen, zo mooi en zo prettig als je kunt. Je hoeft geen grote tekens te maken op de weg. Je hoeft geen grote borden te maken of luid te praten. Help zwijgend en zegen allen die jou begeleiden. Wat anders is er te doen?

Wil je het echt moeilijk maken voor iemand anders? Denk je echt dat je in competitie bent? Met wie is er te concurreren? Jij eindigt als eerste met degene die als laatste eindigt, omdat je anderen naar voren hebt gedreven. Dat is de betekenis van de eersten zullen de laatsten zijn en de laatsten zullen de eersten zijn.

Een leider baant zichzelf niet een weg naar voren. Hij denkt aan iedereen als hij denkt aan degene naast hem of achter hem of voor hem.

Wanneer jij een helpende hand biedt, is het voor Mij dat jij dat doet. Er is niemand anders om hulp aan te geven. Er is niemand anders die jouw hulp zo graag wil als Ik. Er is niemand op Aarde die jou nodig heeft zoals Ik jou nodig heb. Ik wil dat jij weer opduikt als Mijn schijnend licht, want het is Mijn licht dat jij in je draagt voor het doel om het bekend te maken.

vertaald door: Anneke