Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 23 februari 2017

Heavenletter 300 Vaar Uit / Geplaatst 23 februari 2017

Vaar Uit
Brief uit de Hemel
Geplaatst 23 februari 2017God zei :

Wat betekent het woord "poging"? Je probeert iets, want dat wat je probeert heeft jou naar zich toe getrokken. Het verleidt jou, als het ware. Denk aan een poging meer als iets dat jou naar zich toetrekt en minder als moeite of inspanning.

Een poging is als het uitproberen van een hoed. Je probeert hoeden uit, totdat je er een vindt die goed lijkt. Misschien moet je naar een andere winkel, maar je weet dat het een hoed is waar jij naar zoekt, en dus je blijft ze uitproberen.

Er is binnenkort een gelegenheid waar jij een hoed voor nodig hebt. Er is een doel in jouw zoeken naar de hoed. Als jij jouw doel vergeet, is het zoeken minder spannend voor jou, minder ingrijpend, meer willekeurig of futloos.

Beschouw de aankoop van een hoed als een metafoor voor je leven.

Wanneer je leven glansloos lijkt, heb jij je doel in het leven vergeten. Wanneer jij het opgeeft, heb jij jezelf neer geknuppeld in het denken dat de reden voor jou was, alsof het doel van jou was en van jou alleen. Er is iets wat je zou willen ontdekken, en het moet een doel dienen dat groter is, dan alleen dat jij het wil.

Elke dag van je leven is een poging daartoe.

Als Ik zeg je je hogere doel te herinneren, voorbij gaand aan je kleine individualiteit, spreek Ik niet over opofferen. Je hoeft jezelf niet op te offeren. Jij snijdt jezelf niet af van iets. In plaats daarvan ben jij jezelf aan het vinden. Jij vindt wat jou roept, en wat jou roept is wie jij bent.

Een kunstenaar moet schilderen. Een muzikant moet spelen. Een dromer moet dromen. En een Menselijk wezen op Aarde moet zijn.

Vanuit het wezen van jou komt jouw leven op Aarde.

Elke dag is een nieuwe compositie. Het is een nieuw doek. Jij kunt het oude loslaten. Jij kunt gisteren loslaten.

Wat je dacht dat je gisteren niet was, kun jij vandaag zijn. Wat je ook wilt zijn, jij kunt het zijn. Alleen verlang niet naar een te klein ding, en verlang er niet naar alleen omdat je het wilt hebben.

Jouw wens past in iets. Het hoort ergens, niet alleen in jouw hand. Als jouw vervuld verlangen in je hand komt, is er ergens anders een plek waar het wil dat jij het neer zet. Beschouw jouw wensen als sterren die je naar je toe kunt roepen, en als ze komen, dan maak je ze vast aan het firmament. Ze komen naar jou, zodat jij hen op hun rechtmatige plaats kunt zetten. Dat is geen opofferen. Jouw wensen vastmaken aan het firmament is je ware verlangen, en zodoende vervul jij je wens.

Niets is voor jou alleen. Er is niets wat je ervaart, dat voor jou alleen is. Van een ding kun jij zeker zijn, je ervaart het voor Mij. Tegen wil en dank, je ervaart het voor Mij.

Het bewustzijn hiervan maakt het mogelijk voor jou om niet gehecht te raken aan jouw verlangens. Een grotere visie stelt jou in staat om ongebonden zijn. Een grotere visie houdt je gaande. Je probeert het opnieuw. Maar je hoeft niet het resultaat te hebben om het in jouw zak te steken. Het resultaat komt om te worden gedeeld met het universum.

Edison kon niet een gloeilamp alleen ontdekken voor zichzelf. Hij ontdekte haar niet eens. Hij struikelde over haar. Hij probeerde genoeg, en toen is het geheim van elektriciteit verschenen.

Columbus kon niet een nieuw land voor zichzelf ontdekken. Hij kon het niet voor zichzelf houden, en waarom zou hij? Ontdekkingen willen worden gedeeld. En ook hij heeft niets ontdekt. Hij stuitte op iets. Maar eerst moest hij uitvaren met zijn schip.

Dus Ik instrueer jou om uit te varen vandaag naar een nieuw land, en je zult het ontdekken precies waar je bent. Het kan alleen maar zijn waar jij bent. Nog een poging, en misschien een andere, en je zult voor een doel voorbijgaand aan jezelf, ontdekking ontdekken.

vertaald door: Anneke