Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 3 februari 2017

Heavenletter 26 Zon, Sterren, Maan, Rivieren / Geplaatst 3 februari 2017

Heavenletter 26
Zon, Sterren, Maan, Rivieren
Brief uit de Hemel
Geplaatst 3 februari 2017God zei :

Je leert spontaan te zijn. Je leert niet zoveel te plannen. Met andere woorden, je leert in dit moment te leven en niet in een ander, niet het verleden, niet de toekomst, maar dit ene moment nu. Toch denk je niet: "Ik ben in dit moment", want als je erin bent, dan ben je erin. Je bent neutraal, niet gehecht, oplettend, maar je bent precies in de stroom van Mijn Wil.

Spontaan is het leven zonder woorden, zonder gedachte, zonder voorspelling, vergelijking of onderbouwing.

Spontaan is: Je ziet een appel aan een boom en je plukt hem en begint hem te eten. Of, spontaan is: Je ziet een appel aan een boom en je gaat eraan voorbij. Of, spontaan is: Je ziet een appel aan een boom en je plukt hem en geeft hem aan iemand anders ... Spontaan is vele mogelijkheden, maar slechts één tegelijk.

Je vroeg jezelf niet af: "Wil ik deze appel echt eten? Zal ik hem eten? Hoeveel calorieën heeft hij? Wat zal iemand denken als hij me deze appel ziet eten? Moet ik hem voor later bewaren of hem aan iemand anders geven? Wat is het juiste om te doen? ...."

Het verlangen en de vervulling zijn één beweging, niet een opeenvolging van gedachten. Aan de beweging wordt niet gewerkt. Het is ook niet onbewust. De impuls was bewust, niet heimelijk.

Verlangen en vervulling zijn één.

Er is geen aarzeling.

Je weegt geen dingen af.

Je repeteert niet voor jouw leven en plant niet jouw zetten.

Je leeft het leven vanuit een dieper niveau, wat hetzelfde is als zeggen een hoger niveau. Niet vanuit een verborgen niveau zoals het onbewuste, maar vanuit een diep hoog niveau van waarheid.

Spontaan is klaar zijn voor het leven en er niet op wachten.

Spontane erkenningen: "Dit is mijn leven op dit moment. Dit is hoe ik het leef. En ik kan mijn leven met verve leven zoals het komt".

Je bent je ervan bewust dat jouw leven jou is gegeven om grootheid uit te voeren, niet kleinheid. Heb gewoon bewustzijn en als je een appel van een boom plukt of de appel niet plukt, verbind je je met de hele natuur en de Hemel op aarde.

De natuur herinnert jou aan de Hemel. De zintuigen herinneren jou aan de Hemel. Terwijl je geniet (niet te verwarren met afleiding van lijden), geniet je van de Hemel.

We kunnen zelfs zeggen dat er één wet in het leven is. Slechts één. En dat is jouw waarde kennen. En dat is jouw waarde voor Mij kennen. Als je jouw waarde voor Mij kent en daarom jezelf en alle anderen, dan is alles gemakkelijk. Je komt van een hogere plaats. Je komt van een gunstige positie van de Hemel.

Zolang je jouw waarde voor Mij niet erkent, grijp je naar alles of niets en ben je een fladderaar. Ik geef je geen adem om een fladderaar te worden.

Jij bent iemand die geeft en Mijn Wil leeft.

De zon is jouw wagen.

De sterren zijn jouw ogen.

De Maan is jouw weldoener.

De rivieren zijn de stroom van jouw leven.

De aarde is van jou om te dienen en die andere Mensen op aarde zijn jouw metgezellen in dienst aan Mij en de grote missie die jullie delen.

Je bent geboren van grootheid, niet kleinheid. Je bent geboren van doel, niet doelloosheid. Je bent geboren van wijsheid, niet onwetendheid. Je bent geboren uit en van liefde, niet onthouding ervan.

Mijn liefde maakte jou. Ik maakte jou van Mijn liefde. Mijn liefde is waar jij van gemaakt bent. Niets minder. Accepteer jouw erfenis.

Herinner je je Mijn liefde vandaag als je door kamers loopt.

Herinner je je Mijn liefde vandaag als je kletst met deze of gene.

Herinner je je Mijn liefde vandaag als je koopt en verkoopt.

Herinner je je Mijn liefde vandaag als je lacht en als je huilt.

Herinner je je Mijn liefde vandaag en ze zal spontaan gegeven worden.

Herinner je je de Waarheid en jouw verlangens en vervulling ervan zullen Eén zijn.

Herinner je je de Waarheid, en jouw verlangens en Mijn vervulling ervan zullen Eén zijn.