Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 2 februari 2017

De energie van Februari / 1 Februari 2017 /door Fran Tielemans

De energie van Februari
1 Februari 2017 /door Fran Tielemans

Februari heeft een 12/3-trilling, en zou normaal gezien een rustpunt moeten zijn tussen de hoge trilling van januari en maart in, beide powermaanden. Maar Venus, Mars en Uranus staan allen in Ram, wat zal zorgen voor veel passie, vuur en beweging. Zorg dus goed voor een duidelijke focus en zet elke dag je intenties, zodat je al dat vuur in de juiste banen kan leiden, anders dreigt al je energie zoals een opgeblazen ballon, die plots losgelaten wordt, als een losse flodder de lucht in te gaan. Al dat vuur kan je positief richten door zeer goed gecenterd te zijn, positieve doelen te stellen, én door zelfkennis: leer je eigen ritme kennen, je reactiepatronen, je lichaam.

We gaan februari in met een gevoel van vage onrust en ongemakkelijkheid, veroorzaakt door de aanhoudend hoge trilling, de vele uitdagingen en groeimomenten van januari. Ook ons lichaam voelde vaak onrustig aan. Velen hadden bijvoorbeeld wat problemen met de zone van de maag/zonnevlecht. Naarmate we steeds beter contact krijgen met onze innerlijke leiding, voelen we ook steeds beter aan wat onze hogere doelen zijn, en dat strookt niet altijd met onze persoonlijke verlangens, waardoor onbewuste en bewuste weerstand veel spanning veroorzaakt in die zone. Al wat de zonnevlecht ontspant helpt, zoals gele calciet dragen of zachte massage.


De twee eclipsen (maaneclips op 10/11 februari – zichtbaar hier - en zon-eclips op 26 februari – niet zichtbaar) zullen een duidelijke stempel drukken op deze maand. Gebruik dus alle energetische schoonmaaktools die je hebt en doe veel innerlijk werk, zodat schaduwstukken die naar boven komen je niet terug gespiegeld worden door allerlei toestanden in je buitenwereld. Het is een periode die dient om nog aanwezig zijnde sluiers van emoties of belastende overtuigingen of allerlei andere oude karmische restanten te verwijderen, zodat de beweging voorwaarts, die ontegenzeglijk ingezet wordt (is), helder en sterk is.

Maar te midden van de woeligheid – zeker in de VS - zullen er absoluut regelmatig echte lichtpunten te zien zijn, en die zullen maken dat al de rest ( al wat nog moeilijk en lastig aanvoelt) in het juiste perspectief gezien wordt. Terzelfdertijd krijgen zij die de moeite nemen om heel regelmatig stil te worden en te luisteren naar de stem van de ziel en de gids (beschermengel), telkens weer wat meer informatie die hen de volgende stappen toont, en af en toe een glimp van de hogere bedoeling van sommige ontmoetingen of gebeurtenissen. Ga dus rustig verder op je weg, hou contact met je innerlijke leiding, geniet van de dagelijkse dingen, en weet dat je veilig bent. Het komt allemaal goed, je weet dat in de kern van je warme wijze hart.

Keep the Faith

Fran