Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 12 februari 2017

Dagtekst van Zondag 12 Februari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 12 Februari 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Een evolutie vindt plaats als de omstandigheden
gunstig zijn -

"De geschiedenis van de mens is een opeenvolging van veranderingen. Niets kan blijven zoals het is, want het leven is voortdurend in beweging. Je zou graag denken dat die beweging altijd een evolutie, een vooruitgang is. Helaas ben je verplicht om vast te stellen dat er soms een achteruitgang plaatsvindt.

Maar vooruitgaan of achteruitgaan, niets blijft hetzelfde. Generaties mensen volgen elkaar op, en zelfs al voltrekken veranderingen zich in bepaalde landen langzamer dan in andere of gaan ze de verkeerde richting uit, niemand kan verhinderen dat ze een goede wending nemen, als de omstandigheden daartoe gunstig zijn. Het begint als een stroming die uitgezonden wordt door lichtende geesten van de onzichtbare wereld, en de mensen die voorbereid zijn, vangen deze stromingen op en worden er de geleiders van. En wanneer de tijd er rijp voor is, worden de veranderingen ook aanvaard door het geheel van de samenleving."