Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 1 februari 2017

Dagtekst van Woensdag 1 Februari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 1 Februari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

"Wie enkele overwinningen heeft behaald op zijn slechte neigingen zoals luiheid, woede, jaloezie of sensualiteit, hoeft niet fier te zijn op zichzelf. Als hij denkt: 'Oh, wat ben ik toch sterk!', zal zijn lagere natuur zich tegen hem keren en een paar valstrikken voor hem opzetten en wel van zo'n subtiele aard dat hij er zonder twijfel zal intrappen.

Je kent nog niet alle listen van de lagere natuur. Juist wanneer je het meest zeker bent van jezelf, neemt zij opnieuw de overhand en slaagt zij er gemakkelijk in je te overvallen.. Het komt erop aan nederig te blijven en jezelf geen rad voor de ogen te draaien door die paar kleine resultaten die je hebt behaald. Word je ervan bewust dat het gevoel van voldoening een overwinning te hebben behaald, je blootstelt aan gevaar, en bedenk: 'Wie weet wat mij nu te wachten staat. Ik mag nog niet jubelen, het is te vroeg!' Blijfniet alleen waakzaam, maar vraag aan de lichtende entiteiten je te blijven helpen bij je inspanningen."