Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 3 februari 2017

Dagtekst van Vrijdag 3 Februari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 3 Februari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Maat houden om goede relaties met de mensen te behouden –

"Je ontmoet iemand voor wie je sympathie voelt, vriendschap of zelfs liefde ... en deze gevoelens zijn wederzijds. Als je wilt dat ze voortduren, leer de uiting ervan te doseren. Zelfs voor de beste dingen is het gebrek aan maat gevaarlijk. Natuurlijk is men geneigd om onmiddellijk de vrije loop te laten aan zijn genegenheid: brieven, ontmoetingen, geschenken, kussen ... Maar dit is van het goede teveel. Al snel is men verzadigd, alsof men te veel gegeten heeft, en bij de eerste gelegenheid wijst men de ander af.

Om ons leven lang goede relaties te onderhouden met de mensen die we waarderen, waarvan we houden, moeten we maat houden. Anders zal het zelfs met de beste mensen van de hele wereld, niet blijven duren. Dit zijn psychologische subtiliteiten die we moeten kennen als we het risico op teleurstellingen willen vermijden."