Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 17 februari 2017

Dagtekst van Vrijdag 17 Februari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 17 Februari 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Standpunten waarvan we de juistheid moeten nagaan –

"Geen enkele andere zwakheid kan mensen zoveel ontgoochelingen en ongeluk brengen als de koppigheid waarmee ze bepaalde standpunten verdedigen, zonder de juistheid ervan na te gaan. Zij blijven denken dat ze het bij het rechte eind hebben, hoewel allerlei gebeurtenissen in hun dagelijks leven het tegenovergestelde bewijzen. Hoe kunnen ze dergelijke tegenstrijdigheden aanvaarden...? Juist de gebeurtenissen in het leven zelf moeten jou tonen, of je het bij het rechte eind hebt, en niet je verbeelding, je smaak of je voorkeuren.

Hoeveel criteria heb ik jullie al gegeven om jullie ogen te openen, om jullie de weg te wijzen! Het eerste van deze criteria is het volgende: vooraleer je uit te spreken over wat voor onderwerp dan ook, probeer eerst te ontdekken wat jou ertoe aanzet om een bepaalde kant op te gaan of een heel andere. Zijn je drijfveren eerlijk en onbaatzuchtig?... Zijn ze dat niet, let dan op: je stelt je bloot aan allerlei ontgoochelingen."