Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 20 februari 2017

Dagtekst van Maandag 20 Februari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 20 Februari 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De jeugd: een kwaliteit van de ziel –

"Het is een zeer slecht advies dat volwassenen aan jongeren geven als ze hun vertellen: "Haast je maar om ervan te genieten, want de jeugd duurt niet lang! Als je eens wist hoe snel ze voorbijvliegt!” En het is waar, hun jeugd is heel snel voorbijgevlogen, maar waarom? Wel juist omdat ze toen ze jong waren, naar hetzelfde verderfelijke advies hebben geluisterd en zich hebben gehaast om plezier te maken, om alle geneugten te genieten, wat de zekerste manier is om zijn frisheid te verliezen! Dus, omdat die feiten er zijn, trekken de mensen daaruit hun conclusies. Ja, maar als de feiten zijn wat ze zijn, is het net omdat we van tevoren niet goed hebben kunnen observeren en juist redeneren.

Dus hier is wat ik zelf aan de jeugd, zowel jongens als meisjes, zou willen zeggen. Als je werkt voor het licht, voor een verheven ideaal, hoe ouder je zult worden, hoe levendiger en expressiever je zult zijn. Je krijgt zelfs een leven en een expressiviteit die je niet had toen je veel jonger was. Natuurlijk zal je rug een beetje krom zijn, je zult wat meer rimpels en witte haren hebben, maar blijf daar niet bij stilstaan: laat je lichaam rustig verouderen en denk eraan dat je zi
el zich nog steeds via dat lichaam kan manifesteren met een buitengewone jeugdigheid."