Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 2 februari 2017

Dagtekst van Donderdag 2 Februari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 2 Februari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Twijfel maakt ons kwetsbaar –

"Hoewel ze beweren een godsdienst te belijden of een spirituele leer te volgen, leven veel mensen in onzekerheid en twijfel. Zo blijven ze verdeeldheid in zichzelf zaaien en uiteindelijk wankelen ze. Kijk eens wat een houthakker doet wanneer het niet lukt om de boom te vellen met alleen zijn bijl: hij maakt aan de voet van de stam een inkeping en drijft er een wig in om de boom te doen vallen. Buiten zijn medeweten, laat degene die twijfelt kleine wigjes in zich drijven. Zo valt hij ten prooi aan alle "bijlslagen" van het bestaan – de uiterlijke moeilijkheden en vooral de innerlijke – en is hij snel geveld.

Op de weg naar het licht, waartoe je je verbonden hebt, nemen je psychische en geestelijke energieën spoedig af, wanneer twijfel en onzekerheid jouw stam beginnen aan te tasten.. Daarom, zodra je je bedreigd voelt, keer diep in jezelf en zeg: "Op dit moment is mijn zicht vertroebeld, maar ik blijf geloven in het goede, in het licht, ik blijf handelen met eerlijkheid en moed. Als je deze geestesgesteldheid kan volhouden, zal de stam van je boom dapper blijven doorgroeien naar de Hemel toe."