Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 16 februari 2017

Dagtekst van Donderdag 16 Februari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 16 Februari 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het lijden - enkel bidden dat het ons mag helpen groeien

"God bestaat niet om de behoeften aan gemak, rust en welzijn van de mensen te bevredigen. Hij houdt zich slechts bezig met wat hen doet groeien. Maar dat hebben ze niet goed begrepen. Als ze lijden, bidden ze tot de Heer … en dat is prima, het gebed kan hen helpen, maar op voorwaarde dat je weet waartoe het dient, welk doel het heeft en wanneer je het kan gebruiken, anders zal je nooit verhoord worden.

Daarom moet je, wanneer je lijdt, de Heer niet vragen om je van dit leed te verlossen, maar enkel dat Hij je leert om dat leed te verdragen, zodat je er alle baten kan uithalen. Want de zin van het lijden is niet ons pijn te doen, maar ons te leren waar het waarachtig goede te vinden is en ons op die manier sterker, verstandiger en levendiger te maken. Herhaal iedere dag voor jezelf dat je, dankzij het lijden, veel kennis zult verwerven. En denk niet dat ik, door zo te spreken, jullie leed minimaliseer of onderschat. Weet dat ik ook tot mezelf spreek, want wij allen, zonder uitzondering, moeten bijleren en ons vervolmaken."