Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 3 februari 2017

Aranuth Spreekt: Verander je Gedachten, verander je Zienswijze en verander je Gedrag. / Malcolm Bell / 26 januari 2017

Aranuth Spreekt:
Verander je Gedachten, verander je Zienswijze en verander je Gedrag.
Malcolm Bell / 26 januari 2017
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Commentaar:

Kerstmis is voorbij en het nieuwe jaar is gekomen en wij zitten nu in een gloednieuw jaar – 2017 – een jaar van nieuw begin. Ik kan niet voorspellen wat 2017 zal brengen hoewel wij er na het lezen van de volgende boodschap van Aranuth er zeker van kunnen zijn dat als wij ijverig positiviteit toevoegen aan ons leven in 2017 dit een jaar zal worden on te onthouden.

Mijn autobiografie ligt nu bij de drukker en zal in de komende weken beschikbaar worden. De eerste druk, een beperkte uitgave, waar niet voor werd geadverteerd buiten mijn woongebied in Noord Queensland, verkocht 100 kopieën. De nieuwe druk zal overal in de helft van februari ter beschikking staan. Verkoopdetails staan op mijn website. 

Vrede, Positiviteit & Vreugde

Malcolm.

De Boodschap:

Wel, goedenavond allemaal.  Alweer welkom. Welkom aan al mijn vrienden en vriendinnen; mijn dierbare vrienden en vriendinnen, oude en nieuwe vrienden en vriendinnen.


Ha, Ha, hmm … Wel, wij hebben iets anders, iets nieuws voor jullie vandaag. Delen ervan zullen “oud nieuws” zijn en andere delen ervan zullen jullie aanmoedigen om door te gaan, je uit te breiden en te groeien.

Delen ervan zijn er om jullie te bemoedigen om te worden wie jullie werkelijk zijn. Nu dienen jullie te bewerkstelligen “wie jullie werkelijk zijn.” Dit klinkt een beetje raar, nietwaar? As jullie werkelijk zijn wat jullie werkelijk zijn is wat jullie moeten bereiken, het wezen dat jullie werkelijk zijn. Ha, ha, ha.

Ik heb het over dualiteit. Wij hebben het over de dualiteit van jullie; de dualiteit van het zelf. Waar wij het over hebben is jullie fysieke zelf en jullie ware zelf, jullie innerlijk wezen; innerlijk zelf, de energie, het grootse kosmische wezen dat jullie zijn. Dat is wat jullie moeten worden. Jullie zijn al grote scheppers. Grootse kosmische wezens. Maar jullie zijn ook de andere kant van de medaille, jullie zijn ook fysiek belichaamd. Aha, hmmm, wij zullen het woord “belichaamd” vervangen door “gevangen”. Jullie zitten dus gevangen in het fysieke lichaam en terwijl jullie in dit lichaam zijn en terwijl jullie lijden onder de handicap van dit fysieke lichaam, zullen jullie daar nu uit moeten breken. De matrix doorbreken. De sluier doorbreken. De bel doorprikken, de barrière doorbreken en worden wie en wat jullie werkelijk zijn; grote kosmische scheppers. Ja!, ha ha.

Dit klinkt eenvoudig, nietwaar? Vanaf waar wij zijn is het eenvoudig. Maar ik herinner mij dat het helemaal niet zo makkelijk was toen wij een lichaam hadden. Maar het zal ons wel lukken. Wij willen graag beginnen met jullie eraan te herinneren dat wij graag willen dat jullie in je frontale kwab gaan dragen, in jullie geheugen, in jullie bewustzijn en in de totaliteit van jullie wezen, dat jullie alles al zijn. Jullie ontbreekt niets! Eenheid en Al is waar jullie naar terug gaan. Jullie zijn al eenheid, al! Dit is jullie doel. Dit is het einde van jullie reis. Als ik zeg: reis, bedoel ik het samenspel van vele levensreizen die jullie hier hebben gemaakt, in vele reizen een lichaam hadden omdat het behoorlijk zwaar is om te verwachten dat jullie in een enkel leven van een fysiek wezen naar een kosmisch wezen kunnen gaan.

Dit is een zeer grote stap die vele levens vol lessen en ervaringen etc. etc. nodig heeft.

Op deze planeet, op deze driedimensionale planeet die jullie Moeder Aarde noemen, is een planeet naar jullie keuze, het is een plaats die jullie hebben geconstrueerd. Ha ha, Ja, jullie hebben haar geconstrueerd; zij bestond niet voordat jullie haar construeerden als een plaats om te leren. Een plaats om te ervaren, als een plaats om jezelf te laten uitbreiden en groeien. Dat is dus wat jullie hier doen. Moet ik jullie eraan herinneren dat dit allemaal een grote illusie is? .. ha ha ha.  Het is een grote illusie. Nu zien jullie het wel, en dan zien jullie het niet. De reden waarom jullie het nu zien is dat jullie ervoor hebben gekozen om op deze Aarde te zijn; dit is jullie speelveld; dit is jullie school; dit is jullie plaats om te leren en te ervaren en maximale groei en expressie te bereiken.

Klinkt groots, nietwaar? Wel, het is niet zo heel moeilijk. Wij in de gebieden kijken en observeren. Soms glimlachen wij  en soms niet, als wij zien waar jullie doorheen gaan – laat mij dit verbeteren – waar jullie jezelf doorheen laten gaan op deze reis. Deze reis is bedoeld om er een van liefde te zijn, van licht, van vreugde. Het was nooit zo bedoeld dat jullie reis er een van pijn zou zijn, van vreugde, van geluk, van depressie.

Maar zij zijn bijproducten. Zij zijn bijproducten van jullie gedachten en mentale constructies. Het zijn allemaal bijproducten van jullie mentale, laten wij zeggen, dromen, jullie fantasieën, jullie illusies, en dit zijn allemaal producten van apenstreken! Apenstreken! Apenstreken construeren vele dingen.

Het was niet echt de bedoeling dat jullie iets construeren. Jullie zijn bedoeld om binnen te gaan en te ontdekken wat echt is. Wat echt is! Niet wat jullie mogen denken, of over dromen, of in jullie geest construeren. Jullie geest is een krachtig stuk gereedschap. Het kan een zeer krachtig wapen zijn. Het kan het wapen zijn dat jullie geluk vernietigt, jullie vreugde, jullie liefde, als jullie dit zouden toestaan. Een wapen van destructie. Julie geest kan jullie ook naar prachtige en heerlijke dingen brengen. Jullie geest kan jullie naar schoonheid brengen. Hij kan jullie overal naartoe brengen waar jullie voor kiezen.

In dit leven kunnen jullie alleen het feit vatten dat jullie je geest gebruiken om te scheppen.

Jullie kunnen je geest gebruiken om alles te scheppen wat jullie in dit leven willen. En jullie scheppen ook alles in je leven. Ja, jullie scheppen elk moment elk ding in jullie leven. Jullie, door geestkracht, zijn grote scheppers. Jullie zijn grote scheppers en dit gebeurt meestal door toevallige manifestatie.

Ha, Ha, Ha. Ik zeg toevallig om dat de meerderheid van jullie dierbare zielen die nu op Aarde zijn dit hebben in een weten, een flauw idee, dat jullie de kracht van de geest kunnen gebruiken om wat dan ook te scheppen.

Toch twijfelen zij, zij twijfelen vaak, zij twijfelen er serieus aan dat zij dit kunnen manifesteren. Jullie KUNNEN  het manifesteren!

Het leven dat jullie nu leven hebben jullie geschapen. Jullie manifesteerden het!!! Jullie kunnen het dus nogmaals doen. Het is eenvoudig! Verander je gedachten. Verander je zienswijze. Verander je gedrag. Ga terug naar het scheppen met liefde, met vreugde, met licht, met lachen, met vreugde; het is leuk. Maak het niet ellendig door met je apenstreken te scheppen; door je overtredingen makende geest.

Gebruik deze dwarsliggende geest niet om pijn, misleiding en depressie te scheppen. Waarom zouden jullie dit willen scheppen en de volgende actie is dan dat het iets negatiefs manifesteert. Dit is de grootste les die jullie op deze planeet voorgeschoteld krijgen, in deze illusie.

Zie je, met jullie geest kunnen jullie het voor je zien, als jullie dit kunnen begrijpen, en dan zullen jullie het scheppen en zal het manifest worden.

Gewoon omdat het Universum jullie nooit zal ontkennen. Het Universum kan en zal jullie niet negeren. Als er een ontkenner is, zit die in jullie. Hij zit in jullie.

Wat wij dus zouden willen zeggen is: kijk goed naar je gedachten omdat gedachten levens hebben.

Gedachten worden leven; zij worden levend. Zij worden een deel van jullie geschapen realiteit. Schep en manifesteer dus geen pad dat gevuld is met pijn en hartaanvallen in deze realiteit, of in andere realiteiten, als jullie de kennis en het vermogen hebben om wonderbaarlijke dingen te scheppen.

Jullie zouden dit leven kunnen zien als een school voor veelbelovende, omdat jullie de magie in je hebben. Het moet alleen verzorgd worden, ontwikkeld en uitgedrukt worden met vertrouwen. Met vertrouwen! Weten dat het echt werkt! Dat doet het ook. Als jullie dus glimlachend, positief en blij op je levenspad lopen zal dit precies hetgeen zijn dat jullie zullen krijgen. Een leven vol liefde en lachen.

Er is echter een beperking. De beperking is jullie gekozen pad van ervaringen en lessen die werden opgenomen in het script van jullie huidig levenspad, en wel om goede redenen. Zie je. Elke ziel is op een verschillend niveau van ontwikkeling. Elke ziel heeft het soevereine recht om te ervaren en te leren door wat zij ook maar op hun pad van leren, groeien en ervaren willen plaatsen.

Jullie hebben je script. Jullie hebben je pad. Dit is niet in beton gegoten. Er zijn mogelijkheden om te variëren. Als jullie groeien en uitbreiden en wijsheid en kennis opslaan gaat jullie pad feitelijk omhoog; het beweegt en het slaat op wat jullie zojuist hebben geleerd; wat het is dat jullie zojuist hebben gekregen.

Dus zelfs als jullie hier zijn gekomen met een goed script, een goed overdacht en goed gepland levenspad, blijft het nog steeds flexibel.

Flexibiliteit kan aangemoedigd worden door jullie mentale krachten, door positief gebruik van jullie mentale krachten. Het komt er dus echt op aan, denken jullie niet, dat jullie echt geen gebruik willen maken van donkere, negatieve krachten. Of wel?

Focussen jullie echt je gedachten alleen op positieve zaken, alleen op liefde, licht, vreugde, geluk en overvloed? Of staan jullie jezelf toe om terug te glippen naar het moeras, naar het slijk van het negatieve? Ik zou graag wil dat jullie daar eens over nadenken. Waar jullie op dit moment op je pad zijn. Jullie, en alleen jullie, hebben de macht om je rol op dat moment te veranderen. In een ogenblik. Verander je gedachten. Verander je leven. In plaats van je neerslachtig te voelen en depressief is het dat wat je zult scheppen. Want wat je naar buiten, het Universum in brengt, leest het Universum als: “Dit is wat zij in hun leven willen.” “Dit zal mijn leven compleet maken.” Het Universum gehoorzaamt daaraan. En het geeft jullie niet alleen wat jullie willen, het geeft zelfs ongevraagd nog meer van hetzelfde.

Het is voor jullie oude zielen een zeer belangrijke zaak om je hierop te focussen. Dit is waarschijnlijk een van de hoogste bergen die jullie zullen moeten beklimmen.

Het gaat allemaal over het gebruiken van je geest en tegelijkertijd ook je hart; luisteren naar de begeleiding van je innerlijk wezen, je hoger bewustzijn. Als je dus een gedachte hebt die is samengesteld door, en begeleid door, je hoger bewustzijn, je innerlijk wezen dat handelt via de geest, als je dit allemaal binnenboord hebt, in synchroniciteit, in harmonie, zal het allemaal zo gaan gebeuren. Bang! Het gebeurt!

Weten Julie wat er gebeurt als jullie opgewonden zijn, boos, kritisch zijn, en dat soort dingen? Het Universum “Ha, zij vinden dit leuk. Ik zal hen daar nog veel meer van geven!” Willen jullie hier veel meer van? Nee! Hetzelfde gebeurt als jullie positief zijn. Als jullie op het pad van het positieve kunnen blijven, van vreugde en geluk zullen jullie terwijl jullie op dit pad zijn, echt de vreugde voelen over het prachtige ding dat jullie gaan scheppen op jullie wonderbaarlijk pad vol liefde, lichten overvloed en dus zegt ook het Universum: “Ha, zij houden hiervan, ik zal hen hier veel meer van geven!” En dit gebeurt dan ook zo!

En dit is wat jullie willen, nietwaar? Willen jullie niet meer geluk, meer vreugde, meer liefde, meer vrede, meer kracht, meer overvloed? Willen jullie dat niet?

Wel, jullie moeten dit uitdrukken naar het Universum toe zodat het Universum precies weet wat het jullie moet geven; wat jullie willen wat zich gaat manifesteren. Dus jullie, en alleen jullie, zijn de scheppers van elke minuut van elk ding, elk aspect in jullie leven.

Verdwenen zijn de donkere, oude dagen waarin het makkelijk was om iemand anders de schuld te geven. Eeuwenlang ontkenden mensen de verantwoordelijkheid voor hun levensomstandigheden door de schuld aan iets anders te geven, wat het dan ook was. Zij gaven iedereen de schuld, alles kreeg de schuld. En toch konden zij niet ontkennen dat zijzelf de schuld hiervan waren. Bestaat er zoiets als schuld?

Wel, jammer genoeg zou schuld op geen enkele manier of vorm moeten bestaan. Er is geen schuld. Schuld komt alleen door oordeel. Misplaatst oordeel. Jullie op je pad krijgen een situatie of een zaak gepresenteerd en dit is jullie leermogelijkheid. Nu hebben jullie keuzemogelijkheden. Hoe kunnen jullie het best met de zaak omgaan? Jullie nemen een optie. Die optie heeft een resultaat. Er is geen positief, negatief, goed of slecht resultaat. Er is alleen het resultaat van de optie, van de actie die jullie ondernamen. En….. werkte het? Niet? Maak je geen zorgen. Jullie kunnen het nog eens doen. Jullie kunnen het zo vaak doen als jullie willen.

Maar geef jezelf alsjeblieft niet de schuld, geef anderen niet de schuld, geef de regering niet de schuld, of God, ha, ha, ha, er is geen schuld. Er is alleen jullie oordeel. Jullie kunnen oordeel uitschakelen. Jullie kunnen dit in de vuilnisbak gooien. Geen oordeel.

Jullie gedachten overlichten dit alles dus. Jullie gedachtenpatroon. De inhoud van jullie gedachten. Ik zeg jullie nogmaals dat jullie verstand niet bedoeld is om jullie te controleren of welke situatie of gebeurtenis in jullie leven dan ook. Jullie verstand is jullie gereedschap. Het is jullie magisch, magisch gereedschap. Jullie gebruiken je geest om positieve, creatieve gedachten te denken die dan in jullie leven manifest kunnen worden.

Eonen van tijd, eonen van levens met conditionering, oude, foutieve conditionering, die zich nog steeds aan jullie vastklampt. Daarom vallen jullie terug in die zee, die malaise van negativisme, van negatieve gedachten.

Negatieve gedachten. Negatieve stemmingen. Negatieve acties. Het zijn oude, oude conditoneringen die in de vuilnisbak gegooid kunnen worden. Zij dienen getransmuteerd te worden, getransformeerd en afgedankt. Welke methode jullie ook willen gebruiken.

Nu, op dit moment in jullie leven en in jullie wereldgebeurtenissen, de toekomst van de planeet, dit solide gebied, ligt de toekomst in jullie handen, jullie individuele handen, jullie groepshanden, de massa handen van geïncarneerde zielen.

Jullie kunnen deze hele realiteit transformeren in een zeer, zeer korte tijd als iedereen kiest voor positivisme, vreugde, geluk, lachen, vrede en liefde. Jullie kunnen magische dingen bereiken, absoluut magische dingen!

Maar het zou niet wijs zijn om te verwachten dat de gehele massa momenteel geïncarneerde zielen in deze realiteit opeens ontwaakt en hun geest gaat gebruiken voor alleen maar positieve gedachten en de creatieve gedachten door middel van de geest gebruikt om de wereld te veranderen.

Een goed vertrekpunt is bij jezelf te beginnen. Begin bij jezelf. Probeer het eens. Heb moed. Stap uit je sleur en doe het. Wat kan er anders gebeuren dan dat jullie een positiever en prettiger leven krijgen? En als jullie denken dat dit jullie naar de totale vernietiging gaat leiden….. ha ha ha….. wel, wat gebeurt er? Jullie komen terug. Jullie komen terug naar de wereld van spirit waar wij op jullie wachten. Jullie hebben niets verloren. Maar dit gaat niet gebeuren. Het zou kunnen gebeuren als jullie dit denken.

Maar nogmaals, na dit praatje zouden jullie kunnen denken dat het niet wijs is om negatief te denken dat er iets fout zal gaan. Wat kan er fout gaan? Oh, lieve help!

Dus is de reden dat mijn broeders en ik hier vandaag met deze groepsboodschap zijn, dat jullie een nieuw jaar beginnen. Ik weet dat jullie het een nieuw begin noemen. Jullie hebben de intentie dat het een nieuw begin is. Waarom maken jullie er geen zeer, zeer positief, blij, liefhebbend, vol plezier zijnd begin van dat het Universum kan vasthouden en precies dat blijft creëren.

Omdat dit het is wat jullie verlangden.

Jullie verlangen gaat naar buiten als een gebed vanuit het hart, wat het op een bepaalde manier ook is. Dus voordat ik vertrek zou ik jullie willen herinneren aan de voordelen van positieve gedachten.

Ik wil het niet eens over negatieve gedachten en hun gevolgen hebben omdat jullie die nu leven. Velen van jullie leven hen nu. Laten wij die nu dus verwijderen; laten wij alleen positieve gedachten hebben.

Spreek positieve woorden. Neem positieve actie en geniet van de resultaten van jullie positief leven. Hmmmm…..dank jullie wel. Ik laat jullie nu achter voor jullie verfrissingen en sociaal bijpraten.

Ik Ben, natuurlijk, Aranuth…..wie anders? Ha, ha. Goedenavond. Dank jullie wel. God zegene jullie.

Deel dit.