Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 12 februari 2017

10 SPIRITUELE TIPS VOOR 2017 / 11 februari 2017 / Door Fran Tielemans

10 SPIRITUELE TIPS VOOR 2017
11 februari 2017 / Door Fran Tielemans

1.    Vind je eigen stem
Als Nieuwetijdsmens is het belangrijk voor je om je ware Zélf neer te zetten, je eigen zienswijze te durven uiten, ook al is die anders dan die van mensen om je heen die je belangrijk vindt. De 10/1-trilling van dit jaar schenkt je extra kracht en moed om op te staan en jouw éigen boodschap te verkondigen, en daarbij te blijven staan, ook wanneer dit je verbijsterde of afkeurende blikken van je geliefden, vrienden en groep oplevert. Jij bent het waard om gehoord te worden en om je échte Zelf te tonen.

2. Durf uit je comfortzone te stappen

Er zijn je afgelopen tijd wellicht bepaalde dingen opgevallen, waarvan je dacht: ‘Dat zou misschien iets voor mij zijn!’. Overwin je angst en ga erop af en doe het: het is immers je eigen innerlijke leiding die die dingen in je blikveld heeft gebracht. Het over de drempel heen gaan is een initiatie die je ofwel neemt ofwel weigert, en als je ze neemt, zet dat altijd nieuwe dingen in gang die je verder brengen op je weg, en dat geeft achteraf een groot gevoel van voldoening.

3.  Besteed voldoende tijd aan heroriëntering en herbronning.
Dit jaar wordt stilaan duidelijk welke kant je op gaat in het leven de komende jaren, en om dit ten volle te zien, stap je best heel regelmatig uit de drukte en maak je tijd voor stilte, introspectie en thuiskomen bij je Zelf.

4.  Durf knopen door te hakken
Blijven hangen in twijfels kost heel veel energie en zet je vast in een negatieve spiraal. De beste beslissingen neem je vanuit ontspanning, dus train je in jezelf tot rust te brengen. Zit even in stilte en luister naar de heldere stem die diep in jou spreekt. Vraag je innerlijke leiding om de hoogste visie voor jou over die beslissing, en neem ze pas wanneer je stilaan rust voelt terugkeren in jezelf.

5.  Werk aan je angsten
Sta niet meer toe dat je angsten je blijven tegenhouden om verder te gaan op je weg. Zoek voor jezelf technieken, meditaties, affirmaties of energieën die je helpen je angsten los te laten. Koester het beeld over hoe jij je zal voelen wanneer je deze of gene bepaalde angst hebt overwonnen, en daardoor iets nieuws hebt aangedurfd.

 6. Sta open voor nieuwe of vernieuwde contacten
Heb vrede met het feit dat er mensen uit je leven zijn weggedreven, en stel je open voor nieuwe ontmoetingen of zich verdiepende vriendschappen en partnerschappen. Dit jaar worden veel nieuwe (of liever: zeer oude) zielscontracten actief. Je begint de vage contouren te zien van nieuwe zich opbouwende licht-netwerken, waarbinnen jijzelf en anderen die stilaan in je leven meer en meer beginnen op te lichten een rol te spelen hebben.

7.  Begin elke dag met affirmaties
Dit is een jaar van creatie. Begin elke dag met affirmaties rond dingen die jij wil creëren, en spreek ze vooral uit vanuit de warmte en de drive van je hart. Elke dag opnieuw kiezen voor liefde, vreugde, overvloed, vrede enzovoort maakt dat je dit stilaan permanent gaat neerzetten, en steeds meer jouw eigen hemel op Aarde gaat creëren. Geef niet op wanneer je een lastige tijd hebt, maar hou vol, en blijf je affirmaties uitspreken.

 8. Blijf in je eigen (goddelijke) kracht
Durf nee zeggen wanneer je niet mee wil in wat anderen om je heen graag zouden willen dat je doet, ook al denk je daarmee een andere te zullen kwetsen. Jezelf pijn doen door ja te zeggen wanneer je eigenlijk nee wil zgegen, is funest voor je geestelijke en fysieke gezondheid.

 9.  Gebruik je hogere onderscheidingsvermogen
Vraag je innerlijke leiding om je elke morgen de hoogste visie te tonen over alles en iedereen wat/die je die dag op je weg krijgt.
Luister naar je hoger onderscheidingsvermogen, dat leeft in je hart en gelinkt is aan je wijze ziel. Laat je niet verblinden door een heleboel mooie woorden of veel uiterlijk vertoon, maar kijk onmiddellijk naar de essentie.

 10.  Zorg goed voor je lichaam.
Neem elke dag de tijd om even je lichaam te checken en om innerlijk te kijken wat bepaalde klachten je vertellen. Zoek de voor jou beste manier om de klachten aan te pakken. Wees je ervan bewust dat niet alle fysieke symptomen ascensie-symptomen zijn, en laat ze even checken bij een arts wanneer ze aanhouden en je je ongerust voelt. Door heel dicht contact te houden met je lichaam, merk je hoe je lichaam reageert, en kan je het heel rustig en liefdevol weer in balans brengen.

Fran Tielemans