Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 16 januari 2017

Wanneer zal jij je realiseren dat je niet de druppel, maar de oceaan zelf bent? / ZIAD MASRI / 16 januari 2017

Wanneer zal jij je realiseren dat je niet de druppel, maar de oceaan zelf bent?
ZIAD MASRI / 16 januari 2017

Elke dag, wacht ik.
Ik wacht erop dat jij je het herinnerd. Ik wacht op jou tot jij  je realiseert wie je werkelijk bent.

Je ziet jezelf als een druppeltje in de grote oceaan van het universum. Maar jij, mijn geliefde, bent niet slechts een druppel.

Je bent de oceaan zelf.

Hoe?

Hoe zou je de hele oceaan kunnen zijn wanneer je jouw zeer reële fysieke grenzen ervaart?

Wat je ziet is maar een fractie van jouw werkelijkheid. Het is een illusie. Jouw grenzen zijn eindeloos. Je kiest er gewoon voor om je bewustzijn te focussen op dit kleine druppeltje voor nu. Maar je bent vergeten wie de keuze maakt.

Er is een andere jij achter de schermen. En het is een oceaan van liefde. De Grenzeloze liefde zelf.

Het kan niet worden gekwetst. Het kan niet worden veranderd. Het kan niet worden ingehouden.

Het is onbeperkte energie, en dat ben jij.

De echte jij.

Deze kleine druppel die jij denkt te zijn is een deel van jou om te eren en te gebruiken, maar het is niet allemaal van jou.

En het is alleen wanneer je dit vergeet, dat je lijdt.

Je ziet jezelf als een hulpeloze druppel, overgeleverd aan de genade van een gigantische onvoorspelbare oceaan. Je ziet jezelf als slachtoffer van de stormen.

Maar ik wacht op je tot jij je herinnerd dat stormen je essentie niet kunnen aanraken.

Jouw essentie omvat zelfs de stormen. Het is het toneel waarop de gehele dans zich afspeelt. En de echte jij is nooit in gevaar.

Dus vandaag, herinneren je Wie Je Werkelijk bent. Vergeet niet dat jij de oceaan bent, die kiest voor zichzelf om tijdelijk zichzelf te ervaren als de druppel.

Maar dit is geen oceaan van water. Het is een oceaan van pure Liefde. Onuitsprekelijke Liefde, voorbij alle woorden en beschrijvingen.
Rust in dat weten.

Maak verbinding met jouw essentie en voel de liefde die je bent en straal deze uit naar buiten. Er is geen einde aan hoeveel je kunt geven.

En wanneer dingen komen om je uit te dagen, vergeet dan niet jouw ware Zelf achter de schermen. In plaats van je er tegen te verzetten, laat dat Zelf alles wat je zou verleiden om voor woede en pijn te kiezen omarmen.

Want zij zijn, maar druppels, en jij bent de oceaan zelf.

Met vriendelijke groet,

Het Leven


Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl