Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 15 januari 2017

Vierlandenpunt. / 14 januari 2017 / ArjunA

Vierlandenpunt.
14 januari 2017 / ArjunA

Het artikel over de Anu Sinom was amper gepubliceerd of we kregen een cliënt die terloops vertelde dat ze in Sedona, Arizona is geweest. Sedona ligt ongeveer vier uur rijden van het Vierlandenpunt, waar de staten Arizona, Utah, Colorado en New Mexico elkaar ontmoeten. Op 16 en 17 augustus 1987 werd hier de eerste Harmonische Convergentie gehouden.

De Harmonische Convergentie was, en is nog steeds, een harmonisch samenkomen in tijd/ruimte. Een samenkomen of samenvallen van vele raderen van tijd of tijdcycli. Net zoals de raderen van een uurwerk op enig moment in een bepaalde stand samenvallen. Een samenkomen ook van vele Lichtwezens en Lichtwerkers om een vloedgolf van Licht & Liefde op Aarde te verankeren.

Geliefden, in dat weekend van augustus 1987 werd er voor alle belichaamde zielen op Aarde karmische dispensatie geschonken. De Schepper haalde in dat weekend alle zijwielen van onze fietsjes, omdat hij vond dat we spiritueel volwassen waren om de Hemel op Aarde te creëren! Dat is 30 jaar geleden, en er zijn nog miljoenen mensen die elkaar het licht in de ogen misgunnen, omdat hun harten zijn versteend.

Er zijn over de hele wereld miljoenen stenen signalen achtergelaten, die we dienen te ontcijferen en begrijpen om te voorkomen dat ook de mens in het rijtje bedreigde of verdwenen diersoorten terecht komt. In de regio van het Vierlanden Punt zijn ongelooflijk veel rotstekeningen achtergelaten door beschavingen die het veld moesten ruimen voor de hebzucht van blanke indringers.

Canyon Kanjers.
Het Canyonlands National Park in Utah heeft een landschap waarin eenzaamheid en majesteitelijke grandeur perfect samengaan. In het Horseshoe Canyon heeft rotstekeningen, waarop gestalten zijn te bewonderen die doen denken aan Genesis 6:4: ‘In die dagen waren er reuzen op de aarde, en ook daarna, als Gods zonen tot de dochteren der mensen ingegaan waren, en zich kinderen gewonnen hadden. ‘ Deskundigen schatten de ouderdom hiervan op circa 2.000 BC.

Het Negen Mijl Canyon in Utah wordt ook wel ‘s werelds grootste kunst galerie genoemd. Er zijn ongeveer 10.000 rotsschilderingen die gemaakt zijn tussen 950 - 1800 AD. Er zijn nog overblijfselen van onderaardse hutten van het Fremont Volk te bezichtigen. De tekeningen omvatten een bizon die door speren wordt geveld, gehoornde figuren die ofwel sjamanen voorstellen ofwel buitenaardsen zijn en mensen te paard uit de prehistorie.

Het Saguaro National Park West in Arizona, met al haar rotstekeningen is gemakkelijker bereikbaar. Dit park is vernoemd naar de Saguaro reuzen cactus die er groeit. Het westelijk deel van het park heeft een rotsachtige heuvel die bedekt is met tekeningen van het Hohokam Volk. Er is een spiraal tekening die, naar men aanneemt, een kalender moet verbeelden. De Hohokam bouwden een ingenieus irrigatie – en kanalensysteem dat van voor 1450 AD dateert.

Het Petroglyf National Monument vlak bij Albuquerque heeft ongeveer 24.000 rotstekeningen van Pueblo Indianen die dateren uit circa 500 AD. Maar er is ook ‘graffiti’ van de eerste Spaanse boeren die hun creatieve bijdragen wilden achterlaten, evenals brandmerken van de eerste veefokkers.

Prophecy Rock.
Nu wil ik een rotstekening bespreken die bij Oraibi in Arizona staat. Het is een rotstekening die meerdere Hopi voorspellingen vertegenwoordigt met betrekking tot de grote ommekeer die ons te wachten staat. Een Hopi inwoner van Oud Oraibi zei dat de tekening in zijn jeugd, in de jaren ’70 nog niet bestond.


De figuur links stelt de Grote Geest voor. De stok in zijn rechterhand is een verwijzing naar de rode Aarde waaruit het Hopi volk is ‘geschapen’. Het punt waarop de Grote Geest de lijn raakt is het punt van zijn terugkeer. De korte streepjes tussen de stok en zijn voet stellen de Hopi clans voor.

De cirkel (D) symboliseert hun rentmeesterschap over Schildpad Eiland. Punt E duidt op de voorspelling van de grote Geest dat de Hopi van het Ware Pad afdwalen en een ander pad volgen. De F in het vierkant stelt de stad Oraibi voor. De twee lijnen die uit Oraibi leiden, stellen de splitsing uit 1905 voor, toen progressieve en traditionele facties uit elkaar gingen.

De boven lijn (G) is het valse pad van grote ego’s die de Natuur en andere mensen zonder begeleiding van de Geest willen overheersen. De drie figuren (H) zijn de generaties die in ‘zonde’ leven. Voor mij kan het ook betekenen dat die figuren vast houden aan de 3D Aarde.

De zigzag lijn staat voor de roekeloze achteloosheid die de ego’s aan de dag leggen. De laatste naar benden geborgen zigzag staat voor de val uit hun hoogmoed.

De lagere lijn (K) is het pad dat naar eeuwig leven leidt. Dit wordt voorgesteld door de gemaskerde figuur (O) die een plantboor in de ene hand heeft en met de ander hand een maisplant raakt. Hij lijkt hiermee te duiden: “Ik ben de Eerste en de Laatste.” (waar hebben we dat eerder gelezen?)

De drie hobbels (M) symboliseren grote opschuddingen of oorlogen die de mensheid heen en weer rammelen voordat het Levenspad is voltooid. Hopi ouderen zeggen dat de laatste hobbel de laatste zuivering voorstelt waarin alle kwaad wordt vernietigd. De maisplant (N) is een laatste kans voor de grote ego’s om terug te keren naar het ware pad.

De kromme lijn (J) duidt op permanente vernietiging van lichaam en geest, omdat de ego’s de maisplant (N) en het pad van berouw/terugkeer zijn gepasseerd. Het symbool P is onduidelijk, maar volgens oudere Hopi’s werd dit toegevoegd na een bloedige ontmoeting met de Spaanse conquistadores in de 17e eeuw. Het symbool toont dat het christendom niet het Levenspad van de Hopi is.

Sommige Hopi’s duiden de drie figuren op de bovenlijn als de bedenkers van de huifkar, de auto en het vliegtuig. Dat herinnert mij aan een Hopi voorspelling van vóór de ontdekking van Amerika: “Als de Grote Schoonmaak nadert, zullen er spinnenwebben aan de Hemel geweven worden.” We noemen die spinnenwebben tegenwoordig chemtrails!

Maasaw.

In sommige pueblo’s wordt de Grote Geest ook ‘Maasaw’ genoemd, dat klinkt als Messias. Dit resoneert niet noodzakelijkerwijs met de Messias uit het Nieuwe Testament. Alle culturen hebben in elke tijd/ruimte hun eigen versie van een Verlosser. Er zijn sites die de Maasaw of Messias van de Hopi Indianen identificeren met Maitreya. Er zijn sites die stellen dat enkele van de Verloren Stammen van Israël naar het Vierlandenpunt zijn geëmigreerd.

Als je naar de geschiedenis van de Hopi kijkt, zie je dat er mogelijke connecties zijn. Hopi is een verzamelnaam die voortkomt uit Hisatsinom (Volk uit het Verleden). De verschillende stammen zijn onder andere bekend als Anasazi, Hohokam, Mogollon en Sinagua. Ze werden naar het Vierlandenpunt geleid, overdag door een wolk en ‘s nachts door een ster…

Dit klinkt als de belofte van Enlil/Jahweh waarin Abram’s ‘zaad’ land zou krijgen dat zich uitstrekte naar het Noorden, het Zuiden, het Oosten en het Westen. De Hopi stammen zijn diep religieus, ze volgen het Levenspad dat Maasaw hun wees in vrede, tolerantie, spirituele wijsheid en de verantwoordelijkheid als Hoeders van de Aarde. Het is mogelijk dat de wolk overdag en de ster bij nacht fenomenen zijn die we nu UFO’s noemen…


Hierboven een rotsschildering in de Horseshoe Canyon in de staat Utah. Het wordt ook wel het paneel van de Heilige Geest genoemd! Als je naar de rechter afbeelding kijkt, zie je dat de grotere figuur er merkwaardig uitziet. Hij draagt iets dat op een ruimtehelm lijkt, of op een kroon. In de laatste interpretatie heeft de gekroonde figuur zelfs een baard. Indianen hebben weinig tot geen gezichtsbeharing! Was deze figuur hun Heilige Geest, de Maasaw?

Ik herinner me een kleine jongen die naar huis werd gestuurd omdat hij niet naar geschiedenisles wilde. Zijn ouders vroegen mij hoe ze daarmee om moesten gaan, en ik stelde voor hem te vragen waarom hij niet naar die les wilde. Zijn antwoord mocht hij daarna ook de onderwijzer geven. “Ik wil niet naar geschiedenisles omdat jullie niets van de geschiedenis hebben geleerd!”

Artikelen op deze website mogen vrij verspreid worden onder vermelding van de juiste bron: ArjunA – www.assayya.com