Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 15 januari 2017

Spiritualiteit: De universele Geest – De Bron van alle Zijn – deel 83./Vertrouwen in de Goddelijke Weg – Seksualiteit, een Goddelijke Lichaamservaring. 3 1/3 januari 2017 /Barbara Bessen

Spiritualiteit:
De universele Geest – De Bron van alle Zijn – deel 83.
Een Cursus in Liefde – Boek 2.
13 januari 2017 /Barbara Bessen
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Vertrouwen in de Goddelijke Weg – Seksualiteit, een Goddelijke Lichaamservaring. 3

De Universele Geest – De Bron van alle Zijn.

Partnerschappen op zich zullen wij in het volgende deel nader belichten, hier wijden wij ons aan het thema Goddelijke Lichaamservaring. De eerste liefdesnacht van een paar kan stormachtig en opwindend zijn. Zoals bekend hebben man en vrouw door de scheiding van de ziel in beide geslachten bij de liefdesdaad verschillende opgaven en ervaringen.

Oorspronkelijk diende dit hoofdzakelijk tot bevruchting van de vrouwelijke eicel. Daar werd in dit paringsritueel in de oude dagen heel bewust naartoe gewerkt. Omdat het contact met de Goddelijke niveaus intussen verloren was gegaan en dus niet meer tot het dagelijks leven hoort, is de lichamelijke daad alleen maar een mogelijkheid om God weer nader te bespeuren.