Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 20 januari 2017

Kryon: Vraag en Antwoord 777: Jezus en Paulus. /19 januari 2017 / Lee Carroll


777: Jezus en Paulus.
19 januari 2017 / Lee Carroll
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Vraag: Lieve Kryon, in boek 6 zei jij dat de apostel Paulus een spiritueel kanaal was. Was hij niet hoofdverantwoordelijk voor de veranderde versie van Jezus die later het orthodoxe christendom werd? Ik denk dat de andere apostelen Paulus zagen als een ketter van de ergste soort. Kun jij ons nog iets vertellen over Paulus?

Vraag: In dit leven als lichtwerker voel ik mij verbonden met Jezus. Soms denk ik dat ik een vorig leven had in de tijd van Jezus. Toch kan ik het niet in relatie brengen met het verhaal dat verteld wordt in de Bijbel en door vele huidige kerken. Deze versies lijken zover van de waarheid af te liggen. Hoe accuraat is de Bijbelse weergave van Jezus? Help mij alsjeblieft om dit te begrijpen. 

Antwoord: Deze vragen zijn samengevoegd omdat zij worden veroorzaakt door hetzelfde kernonderwerp van wat waarheid is. In februari 1999 gaven wij een channeling over dit belangrijke onderwerp. (zie hoofdstuk 1 in “De integriteit van God”.) Hier zijn enige dingen om te overdenken die in deze boodschap zaten.