Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 16 januari 2017

Heavenletter 8: Ontketen Je kracht /Geplaatst 16 januari 2017

Ontketen Je kracht
Brief uit de Hemel
Geplaatst 16 januari 2017


God zei :

Er is gezegd dat We Eén zijn. En jij zegt, "Ja, ja", maar je gelooft het niet. Niet voor een minuut geloof je het echt. Je ziet te grote verschillen tussen Ons om te overbruggen.

Je weet dat Ik Mijzelf niet ga veranderen. Ik ga niet meer als jou worden. Ik ga onze manieren niet aanpassen. Goed, dan moet je de Mijne overnemen. We zullen de verdeling tussen ons kleiner maken. Je zult zo dicht bij Mij komen, je zult verbonden zijn. Je zult je in Mijn manier vermengen. Je zult geen andere zien.

Je zult de Horizon zien die Ik maak. Je ogen zullen als een telescoop werken. Je zult op de golven van Mijn visie varen. Je zult kortzichtigheid loslaten. Je zult de lenzen die je gedragen hebt afnemen. Je hebt ze niet nodig. Je droeg ze omdat je alleen maar tot zover wilde zien. Je wilde kleinheid omarmen, en dus heb je jouw ogen daaraan aangepast. Nu zul je de lens die ik je geef accepteren. Ik geef jou Mijn ogen om mee te zien. Wat je ziet, kun je volgen.

Je bent bang het paradijs binnen te gaan, omdat je het gevoel hebt dat je met een oneerlijke ruil kunt worden bedrogen. Maar het paradijs niet zien - dat was de truc waarop je jezelf hebt bestendigd. De wereld wenkte naar je en je accepteerde haar dwaasheid. Je ontzegde jezelf de Waarheid door een mindere werkelijkheid te kiezen en die te vergroten tot het alles was wat je zag.

Als je het verleden achter je laat, oude waarnemingen, oude concepten, oude beperktheid, dan ga je vrij gebied binnen. Ik zeg vrij gebied in plaats van het koninkrijk der Hemelen, omdat je op dit moment niet in het Koninkrijk der Hemelen zult geloven, dus Ik zeg vrij gebied, zodat je voor een ogenblik van je ongeloof kunt afzien.

Denk je dat je vrijer kunt zijn een bredere blik? Geloof je dat grotere visie betekent groter leven? Wil je de zelf-beperkingen van het verleden echt? Of durf je (wat je je alleen maar verbeeldt dat durven is) jezelf van begrensde visie bevrijden? Wat als je jouw oogkleppen afdeed en de oude ruimte die je bezette verliet?

Wat als je Mijn visie en Mijn woorden accepteerde?

Wat als je geloofde wat Ik zeg?

Wat zou er kunnen gebeuren? Wat zou er gebeuren? Denk aan deze mogelijkheden en laat de mogelijkheden je hart binnengaan en je visie zal verder gaan.

Je kunt je visie mondjesmaat uitbreiden, of je kunt hem onmiddellijk uitbreiden. Je bent niet machteloos. Je bent krachtig.

Accepteer de mogelijkheid, dat je krachten hebt die je kunt ontketenen.

Accepteer de mogelijkheid, dat je niet langer de oogkleppen nodig hebt, die je zo blij gedragen hebt.

Doe ze af. Zie alles. Kijk waarheen je wilt vliegen. Stijg.

Als je Mijn visie ziet, zult je niet aarzelen voorwaarts te gaan.

Als je door Mijn ogen ziet, zul je je niet aan het verleden vastklemmen. Je zou je ook niet aan de juwelen van de Hemel vastklemmen, want je zou er geen behoefte aan hebben je vast te klemmen. Iemand die vrij is klemt zich niet vast. Hij is vrij. En hij bevrijdt anderen. Hij legt zijn ketenen af, en door dat te doen worden de ketenen van alle anderen ontsloten. Als je geen ketenen meer ziet, zal het voor anderen gemakkelijker zijn om ze op te geven.

Maar Ik zei niet, dat het moeilijk voor je is. Jij zei dat het moeilijk is. Ik zeg dat je geen keuze hebt, maar jij zegt: "God, misschien kan ik wat langer aan mijn oude manieren vasthouden".

Ik zeg dat jij verantwoordelijk bent. Ik zeg: "Naar wie luister je?". En je beseft dat je naar angsten luistert. Ze zijn je dierbaar. Ik zeg: "Poef!", en We zullen zien wat er met je angsten gebeurt.