Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 9 januari 2017

Heavenletter 5884: Onder de Grond, Gedijen Goudmijnen / 3 januari 2017 / geplaatst 9 januari 2017

Onder de Grond, Gedijen Goudmijnen
Brief uit de Hemel
3 januari 2017


God Zei:

De Oppervlakte van het Leven als geheel is als een illustratie. De oppervlakte van het Leven is een ALS OF. ALS het leven echt was zoals het lijkt te zijn op het oppervlak, ALS het leven echt was zoals er over het algemeen over wordt gedacht en wordt verondersteld te zijn, waarover zouden wonderen dan liegen?

Het lijkt erop dat Mijn kinderen Afzonderlijke Levens leiden. Mensen leven in aparte huizen met aparte adressen en aparte alles. Voor het grootste deel, zoals het leven wordt gezien, ontmoet geen van de twee eenheid elkaar, doch de Onbewerkte Waarheid is dat er geen afzonderlijke levens bestaan. Er is Eenheid. Dit zal misschien niet voor de hand liggend zijn voor jou. Dit lijkt misschien nogal een Sprong van Geloof dat niet waar zou kunnen zijn zoals jij het ziet als je om je heen kijkt.

De dood lijkt vanzelfsprekend. Op een gegeven moment zullen alle mensen die je kent en niet kent, hun ogen te sluiten en stoppen met ademen, en dan kun je dit accepteren als een permanente kloof. De waarheid is dat niemand alleen leeft, en niemand gaat dood zoals over het algemeen over de dood wordt gedacht.

Niets is wat het in eerste instantie lijkt te zijn. Onder de grond, gedijen goudmijnen.

Zien is niet geloven, en zo is het ook met geluid zoals het is met zicht. Lawaai gaat door, dag en nacht, hoorns toeterend, sirenes schetteren, stemmen praten en leeuwen brullen en allerlei andere geluiden, een geluid en een ander, terwijl de diepere waarheid is dat Mijn kinderen worden ondergedompeld in Stilte waarin allen samen zijn. Dit lijkt een dergelijke tegenstrijdigheid, maar het is Stilte dat lawaai overneemt. Niet zomaar een beetje, niet alleen gematigd, maar helemaal over alle tumult.

Stilte is lang en diep, en Stilte draagt jou over Grote Afstanden, terwijl al die tijd afstand helemaal niet bestaat. Er is geen dichtbij. Er is geen verte. Er is geen veelheid. Er is Eenheid, dat is alles.

Te midden van onvolledigheid, is de waarheid dat jij Heelheid bent. Je bent deze die opgetogen sprak over Oneindigheid. Al die tijd ben je al Oneindigheid. Je zult jezelf ontdekken zoals je werkelijk bent. Dit zal de Grootste Ontdekking van de Mensheid zijn.

Deze ontdekking is onvermijdelijk. Over deze Realisatie, zul je in ontzag zijn, en je zult beginnen te glimlachen en lachen zoals je nooit eerder geglimlacht of gelachen hebt. Misschien ben je niet in staat om te stoppen met lachen. Je lach zal weerklinken over de hele wereld. Je lach zal de wereld voor jouw eigen ogen veranderen.

In de wereld, wordt het gezien als een vanzelfsprekendheid dat er niet genoeg ruimte is voor iedereen en dat er daarom grenzen en beperkingen moeten zijn en er helaas geen Kamer in de Herberg is. Er wordt gezegd dat noodzakelijkerwijs allen in de wereld voor zichzelf moeten zorgen. Dit wordt uit geschreeuwd als noodzakelijk om te overleven. Dit is wat er gezegd wordt dat je moet doen en wordt helemaal niet als egoïstisch beschouwd onder de heersende omstandigheden. Wat een excuus voor egoïsme! Gebruik geen vrijpleitend egoïsme. Zeg het zoals het is.

Als je verklaart dat je een veiligheids-clausule moet hebben, ben je de kracht en de uitbreiding van het bewustzijn en de kracht en de uitbreiding van het hart waar alles mogelijk is vergeten.

Je ziet nu al dat de Leeuw en het Lam bij elkaar liggen. Je hebt Wonderen van Liefde gezien. Heb je ooit Wonderen als gevolg van egoïsme gezien, heb je dat gezien?

Wanneer het Hoger Motief en hogere visie in het spel komen, wat jij een wonder noemt is een gewone gebeurtenis. In één oogopslag, kunnen we zeggen dat alle Wonderen gewone gebeurtenissen zijn. De zon komt elke dag op.

Het is niet verstandig om het bestaan van wonderen te ontkennen. We spreken niet over een Genie. We spreken van Natuurlijke en onvermijdelijk voorkomende Wetten niet verschillend van die wanneer je verwacht dat het water naar beneden stroomt en de Zon met de dag stijgt en de Sterren 's nachts te voorschijn komen. Ik eis dat je aanspraak maakt op de Veelvoorkomende Wonderen en het verlangen dat jouw bewustzijn zal groeien, zodat je weet wat liefde is.