Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 30 januari 2017

Heavenletter 22 Geef Heldenverering Op, deel I / Geplaatst 30 Januari 2017

Heavenletter 22
Geef Heldenverering Op, deel I
Brief uit de hemel
Geplaatst 30 Januari 2017God zei:

Als je niet zo betrokken bent bij de gebeurtenissen van je leven, zie je de omschrijvingen van het leven als onderdelen van een droom. Wanneer je wakker wordt uit je droom, dan zie je dat al je overtuigingen slechts slierten van dromerij waren. Je hebt je gedroomde overtuigingen over het leven bij elkaar geschept en op een stapel om je heen gelegd. En anderen spitten ook snel en het vuil loop over de rand. En zo vermengen jullie dromen zich met elkaar en je denkt dat je dezelfde droom leeft en zo delen jullie je illusies.

Dat wat niet gedroomd is, dat wat de basis is van je dromen, dat, inderdaad, delen jullie. Dat wat ongedroomd is delen jullie. Waarheid delen jullie. Je leert de waarheid kennen, zodat je wat waar is kunt delen.

Wanneer je niet gehecht bent aan hetgeen waar je aan vastzit, dan sta je op een hoger platform. Je ziet je leven via de ogen van waarheid. Je loopt op dezelfde wegen, je doet hetzelfde werk, je begeleidt dezelfde mensen, maar jij bent anders, omdat je boven de omstandigheden uit rijst tot je ware postuur. Je ware postuur heeft niets te maken met de omstandigheden.

Dat is het eerste idee dat je moet opgeven, je vertrouwen in omstandigheden, omdat dat idee schuld en oordeel over je afroept, en schuld en oordeel maken dat jij je zwak voelt, niet sterk. Misvatting maakt je niet sterk. De leugen ervan maakt je zwak.

Het tweede idee dat je moet opgeven is dat iets anders moet zijn dan het is. Geef het idee op dat iets moet veranderen en nu moet veranderen, en geef ook je achterhaalde idee op dat alles hetzelfde moet blijven. Dingen in het leven zullen veranderen. Daar kun je zeker van zijn, maar jij bent niet de veranderaar. Je bent de veroorzaker van je leven, maar je bent niet de veranderaar ervan. Jij brengt de verandering niet tot stand. Dit betekent echter niet dat je machteloos bent.

Het derde idee dat je achter je laat, is het hele idee dat je machteloos bent. Je bent niet stuurloos. Je hebt je oriëntatiepunten in je leven. Je bent machtig omdat Ik je alles gegeven heb en je hebt onbeperkte middelen.

Hier is het raadsel:
Je hebt onbeperkte macht en toch ben je niet de veranderaar van je leven.

Hier is het begrip:
Wat je verandert is je visie, want het is je huidige visie die je leven vernauwt. Breid je visie uit en je leven maakt een sprong voorwaarts.

Beschouw jezelf meer als een ziener dan een doener, want zo gauw jij jezelf vanuit een ander oogpunt ziet, is het veranderd.

Overweeg een ander perspectief, wil je?

Overtuiging is een voorspelling. Dus moet jij je overtuigingen veranderen.

Echt, wat je doen moet is je overtuigingen overstijgen.

Ga werkelijk een stap verder qua overtuigingen. Laat alle overtuigingen los. Laat ze vallen. Overtuigingen zijn opgeslagen dingen. Je bent het pakhuis aan het leegmaken.

Je begrensde overtuigingen hielden je terug.

Hiervan ben je overtuigd. Geloof in je verlangens. Ze kunnen veranderen. Ze zullen veranderen. Maar geloof in je verlangens als ze je roepen.
Grotere verlangens roepen je als je visie groeit. Je kunt niet dezelfde verlangens houden wat jij bent niet hetzelfde. Geloof in je diepste verlangens want ze komen uit het diepst van je hart.

Als je het leven helderder ziet, minder betrokken, dat roep je grootsheid over jezelf af. Dan stap je uit de kleinheid. Nu kom je in Grootsheid door uit jezelf te stappen.

Voel hoe Mijn licht je vult. Voel hoe Mijn licht je omringt. Waar verlang je naar, op dit moment?

Verlang je naar grootsheid? Voor dat, verlang naar Waarheid.

Verlang je naar een wijdere visie? Wens de Mijne. Wandel met Mij. En je zult zulke wijdse vergezichten zien. Je zult de transformatie van alles zien van wat je gedacht hebt en alles waarin je geloofd hebt.

Doe niet langer aan heldenverering. Niemand is geweldiger dan jij.

Je hebt een fantasie aanbeden.

Eer jezelf. Dat is hetzelfde als de liefde en wijsheid eren waar je vandaan gekomen bent en die je nu in de palm van je hand houdt.

vertaald door: Anneke