Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 29 januari 2017

Heavenletter 21 Vaar op de Golf van God / Geplaatst 29 Januari 2017

Heavenletter 21
Vaar op de Golf van God
Brief uit de Hemel
Geplaatst 29 Januari 2017God zei:

Als er dwang is, is het jouw wil, niet de Mijne. Als je jezelf dwingt om iets te doen, is er iets aan de hand. Dwang is controle en controle komt niet van God.

Soms zijn Mijn kinderen dorstig en ze menen dat ze water op een bepaalde plaats moeten vinden en niet op een andere. Dus zwoegen ze om het water te bereiken van hun vooraf aangewezen bron. Water van daar, niet hier, zeggen ze.

Ik geloof dat het een goed idee is God te zoeken waar je Hem vindt. Waar je nu ook bent, je kunt Mij vinden, want Ik ben er. Ik ben er beslist, want jij bent hier bij Mij. In waarheid is er geen hier en er is geen daar. Net zoals er geen toen en nu is.

Alles is een wervelende stroom. Al het water kabbelt overal. Je kunt het niet vangen. Het beweegt. Het water dat je in een emmer zou kunnen opvangen is niet hetzelfde als het klotsende water. Je vangt het water misschien, maar je hebt het zonlicht geblokkeerd door het te vangen.

Laat het water kabbelen waar het wil. Dam het niet af. Laat het leven stromen. Dit is een doelloos dwalen waar Ik over spreek. Dit is geen publieke opinie. Het is varen op de Golf van God. Je vangt het leven door het niet te vangen. Laat het jou vangen. Laat het jou optillen. Het leven verheft. Het is de diepte van de oceaan die jou hoogte geeft. De diepte van de oceaan is er altijd en houdt jou staande. Je komt van de oceaanbodem. Je komt niet van het oppervlak van het water. Je wordt drijvend gehouden op de golven van het water, maar de golven die jou laten drijven komen ergens vandaan. Dat is alles wat je weten moet.

De stroom van het leven beweegt jou. Laat hem. Wees niet zo pietluttig. Dicteer niet wat het leven zijn moet. Zoek zijn zandplaten en zijn vaargeulen. Vind de diepe stroom van het leven en laat jezelf opgetild worden. Loop niet op water. Jaag niet op de horizon. De horizon zal in jouw zicht komen.

Geniet van het zwemmen in het water. Je hoeft er niet uit te komen. Je hoeft niet op je tenen te lopen. Je hoeft niet te spatten. Luister naar de diepten van het water en wat het jou zegt. Het zal jou zeggen wanneer naar het oosten te gaan en wanneer naar het westen te gaan. Het water is verbonden met de sterren en de maan. De maan trekt het water aan maar het water wenkt naar de maan.

Je zoekt naar het Supreme. Je zoekt niet naar het mondaine. Maar soms in je zoeken naar het Supreme, ga je Het voorbij. Je bent zo druk met zoeken. Je bent zo druk met jagen. Je bent zo druk met gewoon te blijven waar je bent, aarzelend om verder te gaan, je vasthoudend aan waar je geweest bent.

Wees nu bij Mij. Je bent de maan en Ik roep je naar Mij toe. Onze verbinding is diep. Ik wil jou niet van je pad af. Ik wil je op je pad. Ik roep je naar Mij toe. Die roep is Onze liefde. Dat verlangen dat je voelt is Onze liefde die naar Zichzelf roept. Wie roept er? Ben jij het of is zij het?

Welk einde is boven? Er is geen einde. Welk is eerste en welk is laatste? Er is geen eerste en laatste. Er is Eenheid.

Afscheiding is niet waar. Wij zijn Een. Ik roep Mijzelf naar Mij toe. Golven op het water zijn kortstondig. Golven scheppen behagen in zichzelf. Ze scheppen behagen in hun eigen bestaan en zij weten waar ze vandaan komen. Ze weten wat ze zijn en waarnaar ze terugkeren. De golven denken niet aan hun bestaan. Zij dompelen zich onder in de diepten van de Oceaan en ze komen naar boven. Zij dompelen zich onder en springen.

vertaald door: Luus