Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 5 januari 2017

Heavenletter 1505: Het Boek van het Leven / 31 December 2004 / geplaatst 5 januari 2017

Het Boek van het Leven
Brief uit de Hemel
31 December 2004 / geplaatst 5 januari 2017


God zei:

Geliefden, het leven zoals jij het leeft is niet ordelijk. En je kunt het zo ook niet maken. Je kunt het leven niet uiterst precies vaststellen. Je kunt er geen kaart van maken om het te volgen. Je kunt niet eens echt gebeurtenissen uit het verleden traceren en vaststellen hoe je bent gekomen waar je bent, zelfs wanneer je weet waar je nu bent. Er is zoveel te gissen.

Zeker, je kunt weten dat je met Mij bent. En dat is alles wat je hoeft te weten. Er is nergens anders voor jou om te zijn. Jouw leven kan niet zo gedefinieerd en ordelijk zijn als je zou willen, maar het volgt wel een natuurlijke progressie, of je de duim erop hebt of niet. Alles is precies op tijd en op zijn plaats. Alleen je bewustzijn vertraagt. Het is waar, dat je op de juiste plek bent op de juiste tijd.

Zoals je hebt gehoord, is er geen plaats om te zijn noch geen tijd om op die plaats te zijn, want tijd en ruimte zijn illusies, de tijd is het meest illusioire van alles. In ieder geval kun je met jouw voeten op de grond stampen en zeggen dat je voeten er op staan, terwijl je alleen de tijd kunt markeren op een symbolische klok of kalender. Je kunt er niet je vinger opleggen.

En dus op Oudejaarsavond, heb je een pagina omgeslagen van het leven en je zult een andere kalender krijgen om de tijd aan te tekenen. Begin je te voelen hoe het is dat de tijd niet bestaat? Begin je te aan te voelen hoe de materie eigenlijk niet bestaat en als het dat deed, het helemaal niets uitmaakt? In het leven, is het alsof je louter op een virtuele vakantie bent gegaan, zoals op de computer, terwijl je nooit jouw stoel hebt verlaten.

Je hebt de Hemel nooit verlaten, geliefde. Jouw leven op Aarde is een begoocheling (droombeeld). Wees niet droevig dat je leven niet echt is. Zeker, het voelt werkelijk genoeg aan. Desondanks, vergist je je.

De wetenschap zegt dat de sterren en de galaxies zoveel lichtjaren ver weg zijn, maar zijn ze niet aanwezig in jouw bewustzijn? Kun je ze niet oproepen en hen aanraken? Je weet dat ze dichter bij jou zijn dan een meting. De wetenschap probeert niet eens om Mijn nabijheid te meten. Dat wat onmeetbaar is is waar. Zeker, Ik ben onmeetbaar, en jij ook.

Dus, waar je ook bent op Oudejaarsavond, het is een goede plek om te zijn. Wanneer je alleen bent, is dat prima. Wanneer je in een menigte bent, is dat ook prima. Wanneer je slaapt, is dat prima. Wanneer je wakker bent, is dat ook prima. Niets in de wereld, lieve kinderen, moet iets anders zijn dan dat het is.

Er is niets om over te klagen. Op die manier, is er ook niets om toe te juichen, maar Ik wil zeggen dat alles van het relatieve bestaan is om toe te juichen. Het is een excursie van jouw geest naar ongeremde plaatsen. Het is een hele onderneming en jij hebt die ondernomen. Je bent op jouw pad. Kijk niet achterom naar waar je geweest bent, want jouw voetafdrukken in het zand zijn reeds gewist. Evenals in dat wat voor je ligt, maakt jouw voetstap geen afdruk zelfs niet als je wandelt.

Waar ben jij nu? Waar is de Zon in relatie met jou nu? En waar is jouw hart? Waar slaat jouw hart voor behalve deze ene fractie van een seconde van de illusiore tijd, deze naadloze naad van geen tijd, geen ruimte, zo vol met liefde, dat je zelfs gelooft dat je ergens bent, waar er binnen en buiten aldoor enkel Éénheid is.

Gewoon voor een moment dwaalde jouw geest af en jouw vinger ging naar een illusiore pagina in het Boek van het Leven, als het ware geschreven met onzichtbare inkt.

Vertaald door: Anja