Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 1 januari 2017

Heavenletter 1384 Vele Werelden van Liefde / 1 september 2004 / geplaatst 1 januari 2017

Vele Werelden van Liefde
Brief uit de Hemel
1 september 2004 / geplaatst 1 januari 2017God zei:

Waarom verzet je je zo veel tegen verandering? Is het omdat het gewoon jouw idee niet was? Misschien ben je vergeten dat jouw ideeën vaak kortzichtig zijn. Misschien ken je goud niet wanneer je het ziet. Misschien denk je soms dat wat afval is, goud is, en pas later ontdek je het verkeerd hebt begrepen. Later kan je misschien herkennen wat zegen is en wat niet. Je weet het gewoon niet altijd op het moment.

Misschien dat al de bochten die je hebt genomen op weg en nu ongedaan zou willen maken - mogelijk waren ze geweldig. Misschien weet je nog steeds niet waartoe ze geleid hebben. Maar nu weet je het wel, direct of indirect, dat ze naar Mij leidden, want je bent hier nu met Mij, ben je niet? Waar dan ook jouw lichaam mag staan, je bent nu met Mij, want Ik bevind me met jou. In jouw hart, dat is de enige plaats voor Mij om te zijn. De ‘mind' kan mij niet goed ontvangen, maar, ja, dat doet jouw open hart. Jouw hart verwelkomt Mij. Jouw hart heeft maar Mij verlangt, of je ‘mind' ervan bewust was of niet.

Soms is de ‘mind' een goed geïnformeerde over Mij en kiest het zijn/haar kennis over de actualiteit van Mij. De kennis, het weten wordt meer kostbaar dan Mij. Maar dat kan alleen voor een poosje. Het verstand vervangt niet voor eeuwig.

De veranderingen die je verlangt, zijn gewoon voor meer, niet voor minder. Je verlangt meer weelde, meer geluk en toch wanneer veranderingen zich voordoen en het was niet wat je je had voorgesteld, dan ben je geneigd te denken dat je werd beroofd. Toch kan je een geschenk hebben ontvangen. Niets kan van je worden weggenomen dat waar is. Alleen illusie kan van je worden weggenomen. En je hebt veel illusies onder het mom van logica of feiten. Maar jouw logica en feiten romen het oppervlak af en overzien wat dieper is dat het oppervlak. Alles is altijd meer dan jij denkt, want er zijn attributen en lagen die je nog niet hebt opgemerkt.

Maar nu begin je op te merken. Zoals er werelden zijn binnen werelden van het manifest, nu begin je je voor te stellen de vele werelden die liggen voorbij het manifest. De werelden binnen het manifest gaan van atomen tot mieren. Zijn mieren en alle insecten en dieren niet bekend met hun eigen werelden? Hoeveel hebben ze te maken met die van jou? En leeft niet iedere Menselijk Wezen in zijn eigen denkwereld?

Het manifest en ongemanifesteerde worden gevoed door Liefde. Liefde is de stroom die loopt door manifest en ongemanifesteerd. En er zijn werelden van Liefde en toch is Liefde zelf Éénheid.In de wereld is Liefde vele dingen, waar in waarheid, is Liefde gewoonweg Éénheid. Liefde is niet van vele fronten. Het is compleet, geheel, zuiver en de energie van het universum en de energie van de Hemel. Liefde is het enige ding wat geeft en geeft en nooit wegneemt. Het is de energie die nooit wordt geconsumeerd. Liefde heeft geen traagheid, of het zou geen Liefde zijn. Liefde is meer dan je weet. Elk beperkt idee erover moet vals zijn. Want er is geen limiet voor Liefde en geen limiet tot wat het kan doen. Het enige ding dat je onveranderlijk lijkt te geloven, is beperking en je verdedigt het tot het uiterste.

Is dit misschien waarom je verandering weigert waar je niet bewust om hebt gevraagd? Verandering heb je niet opgevat of ongenodigd als Liefde. Maar wat als ze het waren? Wat als alle ongenodigde verandering, op de een of andere manier Liefde is, van een ander universum dan degene die jij kunt bevatten? Wat als wat Ik zeg waar is en jou hele leven lang, je alleen gezegend bent? Ja, je zou veel verder moeten kijken dan je doet, maar wat als je dat concept kon aanvaarden? Wat zou je dan van jouw leven en de wereld maken?

Vertaler: Anja