Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 18 januari 2017

Finland zal het eerste land in de wereld worden dat zich zal ontdoen van alle schoolvakken. BY ADMIN L / THE EARTHCHILD / NOVEMBER 10, 2016/ geplaatst 18 januari 2017

Finland zal het eerste land in de wereld worden dat zich zal ontdoen van alle schoolvakken.
BY ADMIN L / THE EARTHCHILD / NOVEMBER 10, 2016/ geplaatst 18 januari 2017


(The Earth Child | Admin L.) Het  onderwijssysteem van Finland wordt beschouwd als een van de beste in de wereld. In de internationale ratings, staat het altijd in de top tien. Maar de autoriteiten zijn niet bereid om op hun lauweren te rusten, en ze hebben besloten om een echte revolutie door te voeren in hun schoolsysteem.

Finse ambtenaren willen schoolvakken uit het lespakket verwijderen. Er zal niet langer sprake zijn van lessen in natuurkunde, wiskunde, literatuur, geschiedenis of aardrijkskunde.

Het hoofd van het Ministerie van Onderwijs in Helsinki, Marjo Kyllönen, lichtte de veranderingen toe:

"Er zijn scholen die lesgeven op de ouderwetse manier die baat hadden aan het begin van de jaren 1900 - maar de behoeften zijn niet meer hetzelfde, en wij hebben iets nodig dat geschikt is voor de 21e eeuw ."


In plaats van afzonderlijke onderwerpen, zullen de studenten gebeurtenissen en fenomenen in een interdisciplinaire vorm bestuderen. Zo zal de Tweede Wereldoorlog worden onderzocht vanuit het perspectief van geschiedenis, aardrijkskunde en wiskunde. En door het nemen van de cursus "Werken in een Café," zullen de studenten een geheel lichaam van kennis absorberen over de Engels taal, economie, en communicatieve vaardigheden.

Dit systeem zal worden ingevoerd voor senior studenten, te beginnen op de leeftijd van 16 jaar. Het algemene idee is dat de leerlingen zelf zouden moeten kiezen welk onderwerp of verschijnsel ze willen bestuderen, rekening houdend met hun ambities voor de toekomst en hun capaciteiten. Op deze manier zal geen enkele student door een hele cursus over natuurkunde of scheikunde hoeven te gaan, terwijl ze de hele tijd bij zichzelf denken: "Waarvoor moet ik dit weten?"

De traditionele vorm van de leraar-leerling communicatie gaat ook veranderen. Studenten zullen niet langer achter de schoolbanken zitten en angstig wachten te worden opgeroepen om een vraag te beantwoorden. In plaats daarvan zullen ze samenwerken in kleine groepen om problemen te bespreken.

Het Finse onderwijsstelsel moedigt collectief werken aan, dat is de reden waarom de veranderingen ook invloed zullen hebben op leraren. De hervorming van de school zal een groot deel van de samenwerking tussen docenten van verschillende onderwerpen vereisen. Ongeveer 70% van de leerkrachten in Helsinki hebben reeds voorbereidende werkzaamheden ondernomen die in lijn zijn met het nieuwe systeem voor het presenteren van informatie, en, als gevolg daarvan, zullen ze een loonsverhoging krijgen.

De veranderingen zullen naar verwachting volledig zijn in 2020.

Admin L.


Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl