Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 1 januari 2017

De universele Geest – De Bron van alle Zijn – deel 82. Een Cursus in Liefde – Boek 2. / 30 december 2016 /Barbara Bessen

Spiritualiteit:
De universele Geest – De Bron van alle Zijn – deel 82.
Een Cursus in Liefde – Boek 2.
30 december 2016 /Barbara Bessen
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Vertrouwen in de Goddelijke Weg – Seksualiteit, een Goddelijke Lichaamservaring. 2

Wij zullen nu eens nader kijken naar deze prachtige mogelijkheid die de menselijke lichamen en de Hogere Sferen een mens bieden.  Zoals wij weten was de mens in oude tijden dichter en bewuster met zijn hogere delen verbonden. Ieder kon in zichzelf elk goddelijk gevoel bereiken dat zich uitdrukt door goede zin en kleine geluksgevoelens die het leven als een heerlijke goddelijke ervaring laten zijn. 

Dit behoorde tot het leven van alledag. Het gaf altijd de mogelijkheid om in stilte met de Goddelijke Eenheid te zijn verbonden. Meditatie was een handeling van vreugde en diepe verbondenheid met het goddelijke. Seksualiteit was een hoogtepunt. Dit betekende: gezamenlijk met een geliefd persoon in innige verbinding met God te zijn. Zich bij het seksuele innige contact geheel open te stellen voor de Goddelijke Energieën, zich hierin te laten verzinken en daardoor het hele lichaam voor langere tijd te vervullen en te laten stralen was de bekroning voor een mens op de jonge Aarde.