Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 29 januari 2017

Dagtekst van Zondag 29 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 29 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Het vuur en de lucht zijn in ons vertegenwoordigd door de liefde en de wijsheid –

"Tussen de lucht en het vuur bestaat een soort complementariteit. Om te kunnen werken met het vuur, moet men ook de lucht kennen. De lucht wakkert het vuur aan, maar omdat ze altijd in beweging is, brengt ze ook een zekere frisheid: als het heet is, zoekt men de frisse lucht op.

Deze relatie tussen de lucht en het vuur is ook terug te vinden in ons psychisch leven. We zijn reizigers die de ruimte doorkruisen, en om onze bestemming te bereiken, hebben we licht en lucht, warmte en koude nodig. Het vuur, dat hebben we in ons: als we geboren worden, krijgen we onze eigen kachel met zijn brandstof mee, om ons te verwarmen, omdat de weg lang is en omdat het buiten, symbolisch gesproken, koud is. De koude die buiten heerst, is de lucht en dankzij haar kunnen we de temperatuur regelen. Van het vuur kan men zeggen dat het de liefde is, en de lucht is de wijsheid. De liefde zit in ons, terwijl de wijsheid buiten ons is, zodat we haar kunnen bestuderen, beschouwen, en op die manier ons innerlijk vuur kunnen regelen."