Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 28 januari 2017

Dagtekst van Zaterdag 28 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 28 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

De vrijheid: in het heden werken om de toekomst te creëren –

"In hoeverre is de mens vrij? Dit is een onderwerp waarover denkers en theologen sinds eeuwen discussiëren zonder het erover eens te worden: omdat ze de vraag verkeerd stellen. Vrijheid is niet een omstandigheid die al dan niet voor altijd aan de mens gegeven werd. In plaats van zich af te vragen: "Ben ik vrij?", dient iedereen te begrijpen dat zijn huidig leven een gevolg is van zijn vorig leven, en dat het onmogelijk is om terug te keren naar het verleden om het te veranderen. Het verleden moet hij ondergaan, verteren en dat doet hij in het heden. Het is in de toekomst dat hij vrij is, alleen het heden geeft hem de mogelijkheden om de toekomst te creëren die hij wenst.

Dat is hoe de kwestie van de vrijheid zich stelt. In het besef dat we vanaf vandaag onze toekomst kunnen bepalen, bereiden we ons voor om meer en meer meester van onze bestemming te worden. Zo ondergaan we niet langer het heden, we geven het heden vorm.