Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 21 januari 2017

Dagtekst van Zaterdag 21 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 21 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Verlangens - te stellen vragen bij hun aard en vervulling

"Wanneer je een verlangen ervaart, stel je dan vragen over de aard en de kwaliteit ervan. Vraag je af wat je gaat doen om het te realiseren, maar ook wat je zult doen wanneer het gerealiseerd is. Je verlangt ernaar rijk te zijn… Uiteraard heb je daar het recht toe, maar welke methodes zul je aanwenden om dit te bereiken? En als je eenmaal rijk bent, wat zul je aanvangen met die rijkdom? Zul je die rijkdom enkel gebruiken voor je eigen voldoening, of zul je trachten die ten goede te laten komen aan diegenen die gebrek lijden...? En ook indien je schoonheid verlangt, moet je waakzaam zijn. Zoek niet naar de schoonheid die de harten van de mensen in verwarring brengt en hen tot wanhoop of misdaad kan drijven. Concentreer je op de spirituele schoonheid, die de mensen inspireert en hen ertoe aanzet zich te verbeteren.

Het ongeluk van de mensen komt door het feit dat zij geen enkele morele overweging in hun verlangens en hun plannen betrekken. Zelfs als zij tot een spiritueel onderricht toetreden, hoeveel mensen zijn er alleen op uit om hun begeerten te bevredigen!"


\