Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 14 januari 2017

Dagtekst van Zaterdag 14 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 14 Januari 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het gebed - God bereiken via ons hoger Zelf

"De mens kan God, de kosmische Geest, enkel bereiken door zich in te spannen om de geest in zichzelf te bereiken, zijn hoger Zelf. Dus als je bidt tot God, is het eigenlijk de top van je wezen waarmee je je tracht te verenigen. Als je daarin slaagt, activeer je zo'n zuivere en subtiele trilling dat deze zich in jou verspreidt en de meest heilzame veranderingen bewerkstelligt. En zelfs als je nog niet verkregen hebt wat je vroeg in je gebed, zal je op zijn minst enkele zeer waardevolle elementen ontvangen.

Wat geeft aan het gebed zijn betekenis? De inspanning die je doet om een top in jezelf te bereiken. Dankzij deze moeite, zet je daar, ver weg, zeer hoog, een energie in beweging die, terwijl ze naar je toekomt, uiterst subtiele trillingen, klanken, geuren en kleuren produceert, en die je hele wezen regenereert."