Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 25 januari 2017

Dagtekst van Woensdag 25 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 25 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Gedachten: levende en werkzame entiteiten -

"Een gedachte is een levend wezen en in haar gebied, met de subtiele materialen waaruit zij is gevormd,beschikt zij over grote vermogens. Onwetendheid van deze waarheid is voor mensen de oorzaak van grote moeilijkheden en beproevingen. Ze zien niet, ze voelen niet dat hun denken werkt, dat het opbouwt of verwoest; en zo veroorloven ze zich om wat dan ook te denken, om het even hoe, en vervolgens zijn ze verbaasd over wat hen overkomt.

Ieder van onze gedachten is een levend wezen, en daarom moeten we erover waken om enkel de beste gedachten, gedachten vol liefde, vol goedheid, vol licht, vol vrede uit te zenden. Waarachtige kennis begint hier: in het bewustzijn dat een gedachte een reëel wezen is. Zelfs al kunnen we hen niet zien, noch horen, laat staan aanraken, alle gedachten, hoe klein en onbeduidend ook, zijn werkzaam als levende schepselen."