Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 6 januari 2017

Dagtekst van Vrijdag 6 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 6 Januari 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Een methode vinden om elk nieuw probleem op te lossen –

"Je wenst dat jou een methode aangereikt wordt die je in staat stelt om alle problemen op te lossen, om aan alle moeilijke situaties het hoofd te bieden, zoals een sleutel die alle deuren opent?... Helaas, een dergelijke methode bestaat niet. Degene die gisteren werkte, doet het niet meer vandaag en dus moeten we op zoek gaan naar een nieuwe. Gisteren, bijvoorbeeld, heb je een tekst gelezen die je in staat stelde om duidelijkheid te krijgen of je rust terug te vinden, maar vandaag zijn de omstandigheden anders, en werkt diezelfde gedachte niet meer, zodat we er iets anders op moeten vinden. Het is op die manier dat de hemel ons ertoe verplicht om dag na dag vooruit te gaan, om ontdekkingen te doen, anders zouden we in slaap vallen.

Elke dag biedt het leven ons nieuwe omstandigheden aan, een nieuwe opstelling van de dingen, nieuwe krachtsverhoudingen, dus nieuwe problemen om op te lossen. En als gisteren de oplossing erin bestond de wijsheid te gebruiken, is het vandaag misschien de liefde, of de wil, of flexibiliteit of geduld, die doeltreffend zullen zijn. Er is altijd een oplossing, maar we moeten elke keer de moeite doen om ze te vinden."