Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 27 januari 2017

Dagtekst van Vrijdag 27 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 27 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

De goddelijke gerechtigheid neemt in aanmerking wat we realiseren met onze mogelijkheden -

"De Hemel beoordeelt de schepselen slechts naar hetgeen zij in staat zijn te geven, in functie van de middelen waarover ze beschikken. Je komt in het leven mensen tegen, die werkelijk kansarm zijn: zij zijn geboren in armtierige gezinnen waar ze slecht behandeld werden. Ze hadden beklagenswaardige voorbeelden, geen goede gezondheid, hebben niet gestudeerd, kortom men zou geloven dat er van hen niets te verwachten valt. Maar door volgehouden inspanning en een onwrikbare overtuiging zijn ze erin geslaagd om boven hun omstandigheden uit te stijgen en dingen te realiseren, waartoe anderen, hoewel meer bevoorrecht, niet in staat waren.

Welnu, juist hier kijkt de Hemel naar wanneer hij ons naar de aarde stuurt: wat wij doen met de mogelijkheden die wij hebben gekregen, in functie van de omstandigheden. Want het leven is zo rijk aan mogelijkheden, dat wij altijd iets kunnen vinden om onszelf te verbeteren en ons spiritueel te verrijken."