Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 20 januari 2017

Dagtekst van Vrijdag 20 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 20 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Van dinosaurus tot vogel - analogie met de evolutie van de mens


"De dinosaurussen waren reptielen op vier poten die miljoenen jaren geleden op aarde leefden en we weten nu dat de vogels het product zijn van hun evolutie. Met de tijd en door opeenvolgende transformaties, zijn de voorpoten van deze reptielen vleugels geworden. Ja, hoe ongelooflijk het ook klinkt, de dinosaurussen zijn de voorouders van de vogels. Hoe kan je deze evolutie interpreteren? Misschien waren er onder deze reptielen sommige individuen die meer ondernemend, stoutmoediger of nieuwsgieriger waren, die zich wilden bevrijden, losmaken van de grond, ... en sommige hebben hun voorbeeld gevolgd, terwijl de andere, die lui en koppig waren, zijn blijven kruipen. Je kan deze interpretatie opvatten zoals je wil.

Laten we nu dit verschijnsel overbrengen naar de wereld van de mens. Er zijn in de loop van de geschiedenis altijd stoutmoedige personen geweest die nieuwe wegen wilden openen, nieuwe gebieden wilden verkennen. Sommigen volgden hen, terwijl anderen weigerden te bewegen, maar het is te danken aan de stoutmoedigen dat de mensheid vooruitgaat. En zo is het dus aan elkeen om te beslissen of hij zal blijven kruipen op de grond, ofwel de moeite wil doen om zich te verheffen in de lucht, zoals een vogel, en vrij te zijn."