Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 30 januari 2017

Dagtekst van Maandag 30 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 30 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Het bestaan van God wordt een evidentie voor degene die z’n eigen leven een steeds rijkere zin weet te geven -

"Om een besluit te nemen over de zin die je aan je leven wilt geven, moet je niet beginnen met je vragen te stellen over het bestaan van God. Je moet zelfs precies het tegenovergestelde doen: een steeds rijkere zin geven aan alle momenten van je leven en dan zal het bestaan van God voor jou een evidentie worden.

God is het leven, het volle leven. Om zijn aanwezigheid te voelen, moet je levend worden en ontdekken dat alles om je heen ook levend is. De aarde is levend, het water is levend, de lucht is levend, het vuur en het licht zijn levend! Wat voelt een dode? Wat je hem ook geeft, zijn lichaam zal niet reageren, want het leven is eruit verdwenen en hij wordt niets meer gewaar. Om iets te kunnen voelen moet je leven. Je zult zeggen dat je dat wel weet … Ja dat klopt, in theorie weet iedereen het. Maar dat volstaat niet. Daarom ontmoet je zowat overal zoveel rondlopende lijken die zich afvragen wat ze hier op aarde komen doen. Dat ze eindelijk trachten het leven in zichzelf weer op te wekken!"