Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 23 januari 2017

Dagtekst van Maandag 23 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 23 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Het evenwicht: een overwinning van ieder moment op de tegenkrachten –

"Eenheid is de voorwaarde voor stabiliteit en voor iedere opbouwende activiteit. Zodra je voelt dat een toestand van onzekerheid of versnippering zich in jou nestelt, sta dan even stil, keer naar binnen en probeer dat unieke centrum van je wezen te bereiken: je hoger Zelf. Want enkel rond dit centrum zullen alle stromen die door je heengaan zich harmonieus ordenen. In wat voor omstandigheden je ook verkeert, je zult voelen dat er zich een evenwicht in jou vestigt, dat geen enkele schok je kan doen verliezen.

Het evenwicht … niets is zo belangrijk voor ons fysiek en psychisch leven, en tegelijkertijd is niets zo moeilijk om te realiseren. Er is maar heel weinig nodig om uit je evenwicht te raken en te vallen! Evenwicht is een overwinning van ieder moment op de tegenkrachten, en daarom wordt het voortdurend bedreigd. Je moet leren die tegenkrachten te beheersen en om ze te beheersen moet je een helder inzicht hebben, aandachtig en vastberaden zijn."