Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 16 januari 2017

Dagtekst van Maandag 16 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 16 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Hulp - we trekken haar meer aan door ons licht dan door het verhaal van onze tegenslagen

"Wat uw lijden en uw problemen ook zijn, ga niet klagen bij de anderen en begin niet somber te kijken. Probeer daarentegen om lampen in jezelf aan te steken. Ja, hoe slechter het gaat, hoe meer lampen je moet aansteken. Want weet je wat er dan zal gebeuren? Van alle kanten zullen mensen komen die door dit licht worden aangetrokken en zij zullen je zeggen: "We willen graag helpen. Wat heb je nodig?" Meer zelfs, je zult al vlug niet meer weten wat te doen met alle diensten die zij je willen bewijzen... simpelweg vanwege je licht!

Mensen geloven dat hun ongeluk het hart van de anderen kan beroeren, en dus vertellen ze hun erover, ze overdrijven zelfs in de hoop hulp en redding te bekomen. Ja, helaas gaat dat zo. In deze omstandigheden wordt er echter slechts zelden naar hen geluisterd, want het is alleen de schoonheid, het licht, en de liefde die de mensen aantrekt. Dus hoe slechter het gaat, hoe stralender en blijer je moet zijn."