Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 19 januari 2017

Dagtekst van Donderdag 19 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 19 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

De liefde - een kwaliteit van het goddelijk leven

"Je bent op zoek naar liefde en je denkt dat ze van buitenaf naar jou zal komen in de vorm van een wezen, dat precies zo zal zijn als je verwacht had: aangenaam, knap, vrijgevig, geduldig ... in één woord: perfect! Hoewel je zelf chagrijnig, egoïstisch en opvliegend bent, moet de liefde zich aandienen in de vorm van een engel! Nee hoor, dat is niet hoe de dingen gebeuren. De liefde die je zult aantrekken, zal niets anders zijn dan een weerspiegeling van jezelf. Ook al houd je een engel of een aartsengel in je armen, als je jezelf niet geopend hebt voor de goddelijke wereld, zul je niets van hun pracht voelen. En at ik zeg, is niets buitengewoons. In het dagelijks leven kunnen we vaak mensen opmerken die in grote innerlijke eenzaamheid leven, die zich volledig geïsoleerd voelen of zelfs door de hele wereld vervolgd, ondanks de genegenheid van hun familie en hun vrienden! Het is niet aan iedereen gegeven de liefde van andere mensen te voelen en te waarderen.

Liefde is een kwaliteit van het goddelijk leven. Daarom zul je de ware liefde enkel vinden als het je lukt om dit leven in jezelf te laten stromen, een leven dat gezuiverd en verlicht is dankzij je spirituele werk."