Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 3 januari 2017

Dagtekst van Dinsdag 3 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 3 Januari 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De kosmische harmonie - een eindeloze opeenvolging van krachten, elementen en wezens

"Zondag (de Zon), maandag (de Maan), dinsdag (Mars), woensdag (Mercurius), donderdag (Jupiter), vrijdag (Venus), zaterdag (Saturnus): de opvolging van de zeven dagen van de week beantwoordt symbolisch aan een muzikale rangschikking van de planeten. En aangezien elke dag beantwoordt aan een planeet, verschijnen ook zij, de ene na de andere, al zingend voor de Schepper. Ze zijn met elkaar verbonden zoals de kralen van een eindeloos gebedssnoer dat zich in de eeuwigheid ontvouwt.

Als bidsnoeren zo belangrijk zijn in bepaalde religies, is het omdat ze de aaneenschakeling van kosmische krachten symboliseren, de oneindige opeenvolging van elementen en wezens. En ook wij mogen nooit vergeten dat we deel uitmaken van een keten, want het is door ons daarvan bewust te blijven dat we behoren tot deze oneindige ontplooiing, dat we in samenklank leven met de kosmische harmonie."