Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 24 januari 2017

Dagtekst van Dinsdag 24 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 24 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

"Als je echt aandachtig zou zijn, zou je voelen dat er vóór elk belangrijk moment in je leven (zij het een ontmoeting, een reis, een werk, een beslissing die je moet nemen) een innerlijke stem is die je raad geeft. Waarom heb je ze niet gehoord? Omdat enkel het geraas en lawaai je aandacht trekken. Wil je het innerlijk wezen horen dat tot je spreekt, moet het veel lawaai maken, maar het spreekt zo zachtjes … Besef het dus voortaan: wanneer de hogere wezens tot de mensen spreken, zeggen ze slechts een paar woorden, met nauwelijks hoorbare stem, als een gefluister, een licht briesje. En het is dus aan hen om op te letten.

Je bevindt je soms in moeilijke situaties… Is het je nog nooit overkomen dat je dan zegt: "Waarom heb ik me laten meeslepen?... Er was inderdaad iets dat me waarschuwde, maar dat stemmetje was zo zwak! …” Wel trek er een conclusie uit: wees voortaan op je hoede voor stemmen die veelvuldig en zeer luid tot je spreken om je op een dwaalspoor te brengen en probeer beter te luisteren naar de zachte stem van de Hemel, die je nutteloos lijden wil besparen."