Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 10 januari 2017

Dagtekst van Dinsdag 10 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 10 Januari 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Een goddelijk idee: een levende entiteit die ons vormt en voedt –

"Een idee is geen abstractie, een idee is een levend wezen; en een goddelijk idee is een schepsel dat afdaalt uit de wereld van de geest. Dit schepsel werkt op je in: zolang je het verzorgt en voedt, zal het je vormen, je modelleren, tot je op een dag in staat zult zijn om de sublieme wereld te weerspiegelen waar dat wezen is ontstaan: de wereld van de archetypes waar de wezens verblijven die, inderdaad, ideeën worden genoemd. Daarom is het zo belangrijk om waakzaamheid en helderheid aan de dag te leggen, vooraleer een idee te aanvaarden, en om het goed te bestuderen, zodat je weet waarheen het je zal leiden.

Ongeacht de omstandigheden waarin je je bevindt, aanvaard enkel om te werken voor een goddelijk idee: het zal je alle voorwaarden bezorgen om jezelf te verbeteren en het zal van jou een burger maken van de wereld waarin het zelf woont. Het is door de Ideeën dat je in contact staat met de wezens van de hemelse gebieden. Zij zijn als bijen, die je het beste voedsel voor je ziel en je geest brengen."