Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 2 januari 2017

2017 - Een Terugkeer naar het Pad Een Terugkeer naar het Heilige / Dylan Charles / 1 januari 2017

2017 - Een Terugkeer naar het Pad Een Terugkeer naar het Heilige
Dylan Charles / 1 januari 2017Met het aanbreken van een nieuw jaar, als we voorbij de winterzonnewende gaan en de dagen weer beginnen te lengen, biedt reflectie op het leven en de evenementen van het voorbije een kans voor koerscorrectie en het opnieuw uitzetten van ons doel op deze onbetaalbare reis van het leven.

Related Soul Origin, Life Purpose and Volunteer Incarnations | The Final Wave of Souls is Here & It's Going to Change Everything

Source - Waking Times

door Dylan Charles, December 31st, 2016

We zijn allemaal met elkaar verbonden op deze prachtige planeet; het goede en het slechte, het vreedzame en de gewelddadige, de heersers en de overheersten, de rijken en degenen die zwoegen voor hun bestaan. Wij zijn één en hetzelfde, ieder van ons acteurs in het altijd intensiverende menselijke verhaal dat vindt plaats in de Matrix. Ieder van ons reageerde en speelde in op de illusies van de Maya's, ieder van ons voort gedragen door de kracht en de persistentie van waargenomen werkelijkheid.

2016 was een geweldig jaar, zij het een meest bizarre mix van het goede en het niet-zo-goede. In een snel vuren, semi-automatisch, non-stop achter elkaar, lanceerde de gebeurtenissen van dit jaar het menselijke verhaal naar nieuwe hoogten van drama. Naar de stratosfeer van drama, zo lijkt het. En dit alles gebeurde met zo een dergelijke omvang, ernst, kracht en gewicht. Alsof er een trekstraal van soorten elke afwijking verbood, elke ontsnapping weigerde, en zo velen van ons in het onweerlegbare getijdepool van groepsdenken en collectieve waanzin trok.

Nooit eerder zijn we zo verbonden geweest met die totale vrijheid van meningsuiting. Nooit eerder zijn we zo gewillig in de grote, voortdurende, met macht gevoede verhalen getrokken. Nooit eerder zijn we dus helemaal meegezogen in de kakofonie van onze eigen waanzin, met zo velen van ons die onszelf opgaven in de verleiding en de wens om onszelf te horen, om onszelf uniek te voelen onder de kudde. Nooit eerder is lawaai en het opgeven van respect zo winstgevend geweest. En nog nooit eerder heeft het collectieve verhaal zo een en allesomvattende trekkracht over het individu.

Zozeer zelfs, dat de gebeurtenissen in onze eigen levens lijken te zijn geduwd in de periferie, gedegradeerd en gedevalueerd. Beroofd van hun betekenis in de schaduwen van valse starts, kolossale teleurstelling, gerechtelijke dwalingen en hoop, lanceer falen, en afgebroken missies. Onze persoonlijke ambities, aspiraties en intenties waren achter ons verbrand, wat ruimte gaf aan de krachtige monoliet van collectief drama.

Related Self-Mastery and Sovereignty: Reclaiming the Mind and Healing the Negative Ego | Free Your Mind from Negative Self-talk: Meditation for a Positive Mind

Misschien nog nooit eerder is er zo een dringende behoefte geweest aan een terugkeer naar de zelfontwikkeling om aan de verleidende onderstroom van de werkelijkheidcreërende machine te ontsnappen. Het vereist dat we marcheren in de richting van een zekere zelfvernietiging en zelf-ontbinding, en voor het balans, voel ik een vreselijke behoefte om de mainstream verhalen te verlaten en bezig te gaan met het bedenken van sub-plots, vervangende verhaallijnen en afleidende reizen in het verhaal.

In zo'n turbulente zee informatie en imperatieven, hebben we dringend behoefte aan duidelijkheid, van een soort die alleen gevonden kan worden wanneer de aandacht en intentie is gericht op spirituele cultuur.

De enige overgebleven waarheid van vandaag is de waarheid die binnenin te vinden is. En de enige manier om er toegang toe te krijgen is door onze reis op het pad te hervatten, ons opnieuw te committeren aan de methode en onszelf opnieuw uit te lijnen met onze meesters en leraren die ons de weg al hebben laten zien. We moeten terug naar het heilige, om te chanten, te planten en te bidden.

Er is niemand anders om te vragen voor een betere visie van de toekomst dan jezelf.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Wie de spirituele waarheid wil leren
kennen moet eerst de geest zuiveren
totdat het zo helder en diepgaand
als de lucht is.
Vermijd alle zelf-verstoringen.
Als jullie niets ophalen uit de diepe
afgrond van conceptuele beknelling,
Dan zijn jullie waar jullie ook heen gaan,
helemaal vrij van alle obstakels,
Als één van pure spirituele aard.

~The Gentle Path of Spiritual Progress by Taoist Master Hua Ching Ni

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Mijn oprechte dank en waardering gaat uit naar alle lezers van deze kleine publicatie, en ik wens het beste voor jullie allemaal in dit komende nieuwe jaar.

Related The Programmable Mind - An Extraordinarily Powerful 6 Minute Video from Bruce Lipton

Related Culture is Not Your Friend (stunts Self Mastery and Actualization)

Over de auteur
Dylan Charles is een student en leraar van Shaolin Kung Fu, Tai Chi en Qi Gong, een beoefenaar van Yoga en Taoïstische kunsten en een activist en idealist en hartstochtelijk bezig met de strijd voor een meer duurzame en rechtvaardige wereld voor toekomstige generaties. Hij is de redacteur van WakingTimes.com, de eigenaar van OffgridOutpost.com, een dankbare vader en een man die probeert om anderen te verlichten met de kracht van inspirerende informatie en actie. Hij kan bereikt worden op wakingtimes@gmail.com.

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl