Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 3 december 2016

Valse tevredenheid / December 2, 2016 / Lichtkind / Helma Broekman

Valse tevredenheid
Friday, December 2, 2016 /  Lichtkind / Helma Broekman

Mensen willen zich allemaal gelukkiger voelen en dan met name:
tevredener en innerlijk gevuld.
Dat houdt ziekte, onvrede en automatisch gedrag op een afstand.
Vol goede moed stappen ze een cursus of workshop in.
Het begint altijd met jezelf leren kennen. En dan echt leren kennen. Dus niet dat wat je van jezelf al kent, maar.......datgene WAT JE NOG NIET VAN JEZELF KENT.

Ook nooit hebt leren kennen omdat:
je dit moeilijk vond
je hier niet zo trots op was
dit eigenlijk niet zo leuk vond van jezelf
dit andere keuzes betekende in je dagelijkse leven

Vol goede moed leer je dus steeds meer van jezelf kennen wat je moeilijk vind of nooit hebt willen zien.

Een Schrijven van de Schepper / 2 December 2016 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
2 December 2016 / door Jennifer Farley,
” Schatten? ”Mijn liefste; het lijkt alsof je bent omringd door modder.
 De dagelijkse handelingen van het leven kan het doen aanvoelen
alsof je alles ervan met je meesleept.
Er is een les in deze!
Vergeet niet dat als je eenmaal de gedachten voorbij bent
onder het gewicht naar beneden te bewegen, zijn daar grote schatten te vinden.
Het kan wat graven vergen, maar je vindt ze.

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl


Op deze dag van je leven / 2 December 2016 / Neal Donald Walsch

2 December 2016 / Neal Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…... dat moed soms betekent dingen doen die jou pijn zouden kunnen doen. Het betekent kiezen voor het hogere goed.

En maak jezelf niets wijs. Je weet altijd wat het hoger goed is.
Er is nooit enige twijfel daarover in jouw hart.
Dus kijk vandaag, naar dingen via je hart,
en niet via je verstand (dat jou altijd wil beschermen).

Wat is het hoogste goed op dit moment?

Je weet het antwoord al.
Doe het gewoon.

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nl


Heavenletter 5853 Zie je het Leven als een Grote Beproeving? / 3 December 2016

Zie je het Leven als een Grote Beproeving?
Brief uit de Hemel
3 December 2016God zei:

Je verlangt dit en je verlangt dat en wat je verlangt kan aan twee uiteinden zijn van twee verschillende spectrums. Je hebt tegenstrijdige verlangens. Je wilt alles. Je kan jezelf vragen: “Wat wil ik meer dan ik al heb?” en toch ben je niet zeker te kiezen tussen twee wensen die tegen elkaar lijken weg te vallen.

Een voorbeeld kan zijn dat je een liefdesrelatie wil en je kunt er ook de voorkeur aan geven om alleen te leven. Als je een vreedzame liefdesrelatie zou kunnen hebben, zou je blij zijn, toch je bent bang te treden waar je eerder betreden hebt, waar geen rust is.

Je wilt al jouw verantwoordelijkheden vervullen en je zou ook even goed genoeg vrije tijd willen. Dit is hoe je in botsing komt. Je praat heen en weer. Je praat jezelf in een idee en met de volgende ademhaling, praat je jezelf eruit. Je overtuigt jezelf dat je niet alles kunt zijn en hebben. Daarin schuilt de moeilijkheid.


vrijdag 2 december 2016

Inspirerend: Sheikh Imran Hosein over Trump en de Islam / 02 December 2016 / Irma SchiffersInspirerend: Sheikh Imran Hosein over Trump en de Islam
02 December 2016 / Irma Schiffers

malaysia_-_imran_nazar_hoseinSheikh Imran Nazar Hosein is in 1942 geboren op het eiland Trinidad, zijn voorouders zijn echter afkomstig uit India. Hij is een soennitische moslim-geleerde en auteur en vooral door het internet -zoals hij zelf onderstreept- bekend geworden over de hele wereld. In de Islamitische wereld is hij een gezaghebbende figuur. Hij bestudeerde de Islam en studeerde onder andere filosofie aan diverse universiteiten.

Sheikh Imran Nazar Hosein spreekt en schrijft veel over economie en politiek en hij geeft lezingen over de hele wereld. Daarnaast schreef hij een flink aantal boeken en zijn bestseller ‘Jeruzalem in de Koran, een islamitische kijk op het lot van Jeruzalem’ is eveneens in vele talen verschenen.


Mike Quinsey: Channeling van zijn Hogere Zelf / 2 december 2016

Mike Quinsey:
Channeling van zijn Hogere Zelf  
2 december 2016

Het is duidelijk dat hoe sneller de aankondiging wordt gedaan die de valuta-veranderingen bevestigt, des te beter dit is, zodat de spanning en zorgen van degenen die op de broodnodige fondsen zitten te wachten worden verlicht. Het goede nieuws verspreidt zich vaak snel, maar er zijn altijd de twijfelaars die aarzelen te geloven dat dergelijke veranderingen mogelijk zijn. Er wachten nog veel meer verassingen op introductie en ze maken allemaal deel uit van het plan om jullie snel naar het Nieuwe Tijdperk te brengen. De dagen van de oude gewoonten zijn geteld, aangezien de controle door de illuminati is verwijderd, hetgeen de mensen in staat stelt van hun nieuw gevonden vrijheid te kunnen genieten. Ieder stadium zal zodanig worden ingevoerd dat het gelijk opgaat met de veranderingen en daardoor, voordat het zich heeft gevestigd, zo weinig mogelijk problemen veroorzaakt en niets de mogelijkheid krijgt dit te beïnvloeden of te vertragen. De tijd van introductie is al lang voorbij, maar zoals jullie weten bestaat er altijd een "juiste" moment om belangrijke veranderingen door te voeren en de grootste zorg is inmenging door de degenen van de duistere Krachten. Jullie worden echter door de Galactische Troepen beschermd die ervoor zullen zorgen dat alles verloopt zoals het moet en met zo weinig mogelijk ophef.

Alfa en Omega / 2 december 2016 / ArjunA

Alfa en Omega
2 december 2016 / ArjunA

De closing principle uitgelegd in bevattelijke taal. In mijn vorige functie als art director en copywriter in de marketing communicatie, maakten we vaak gebruik van een ‘closing principle’ of ‘closure principle’.

De reclameboodschap roept aanvankelijk een vraag op bij de ontvanger van de boodschap. Wanneer de ontvanger de vraag zelf beantwoordt, blijft de boodschap langer hangen. Een goed voorbeeld is de eerste reclameboodschap van ‘Even Apeldoorn Bellen’. Nadien wist iedereen wat daarmee bedoeld wordt. Het vraagteken wordt in een gedachtencirkel getransformeerd tot een uitroepteken.

Hoe werkt dat?

De gedachtecirkel begint met een vraag, dat schept een lichte spanning in de cirkel omdat we niet met vragen willen blijven zitten. De cirkel kort sluiten met een antwoord, maakt een einde aan de spanning. Net zoals bij elektriciteit is de ‘oplossing’ van te hoge spanning een kortsluiting.

Een van de factoren over spanning is dat wanneer we spanning ervaren, we een oplossing voor die spanning willen hebben. Zo functioneren onze hersens ook; als we ons bedreigd voelen, is veiligheid de oplossing/kortsluiting. Als we in grote spanning een misdaadfilm volgen, komt er een einde (sluiting) aan de spanning zodra we denken te weten wie de dader is.

Dat gaat ook op voor het dagelijkse leven. Als je iets wenst te kopen, bouwt zich bij het kijken naar het gewenste voorwerp de spanning van het willen hebben op. Door het kopen van het voorwerp maak je een einde aan de spanning/het verlangen. Zelfs de dood kan een welkom einde zijn, zoals veroordeelde gevangenen en terminaal zieke mensen dat waarnemen.

Vooruitlopen schept vreugde.
Vooruitlopen op de oplossing schept vreugde. Vreugde ervaren bij spanning ligt in het vooruitlopen op, of vooruitdenken aan het einde van de spanning. Een achtbaan is een aardig voorbeeld van vooruitlopen (anticiperen) op het einde van de spanning. De achtbaan creëert, terwijl het karretje de helling op ratelt een reeks spanningen in het vooruitzicht van de ‘vrije val’ aan de andere kant van de helling.

Wanneer je de top bereikt is er een verademing dat je dat punt hebt bereikt. Daarop volgt ogenblikkelijk de spanning van ‘ik overleef dit’ als je over de top naar beneden stort, gevolgd door de vreugde, de opluchting bij het bereiken van het einde van de dolle rit.

Hoe dichter je bij de oplossing, de vreugde komt, hoe groter de spanning wordt. Wanneer de oplossing nog ver weg lijkt, is de spanning niet zo groot. Als de oplossing (of het einde van de spanning) nadert, neemt de spanning exponentieel toe. Laten we dit nog eens lezen met in gedachten een vrijpartij en je begrijpt onmiddellijk wat hiermee bedoeld wordt.

Net als in het voorbeeld van de wens om iets te kopen, wordt als de vrijpartij zich niet voordoet de spanning alleen maar hoger en hoger. Er is geen bevrijding van energie die spanning heet. Er is geen vreugde van het bereiken van een hoogtepunt. Dan wordt het vraagteken geen uitroepteken. Wat dit met ons bewustzijn doet is desastreus. We raken in een neerwaartse spiraal met onze gedachtencirkel.

De opgelopen spanning wordt dan ervaren als stress. Een stress gedijt op spanning. Zo raken we in een vicieuze cirkel waar we niet meer uit komen. Het gevolg is fysieke, emotionele en mentale onbalans, en we vinden het vreemd dat die onbalans allerlei symptomen creëert die ons nopen naar een huisarts of een psycholoog te gaan…

Te hoog opgelopen spanning genereert een kortsluiting. De spanningen in onze werkelijkheid lopen zo hoog op dat we in mainstream media lezen over zinloos geweld of korte lontjes. We krijgen teveel negatieve stimuli binnen die geen oplossing, geen uitweg bieden. Het vraagteken wordt geen uitroepteken. Onbegrip creëert angst, en angst schept agressie.

Wij lezen sinds 1996 de gechannelde berichten waarin woorden als spoedig, weldra of binnenkort de belofte versterken van het Gouden Tijdperk waarin concepten als begrip voor elkaar, verdraagzaamheid, harmonie, liefde en vrede en zelfs overvloed dagelijkse realiteit worden in onze werkelijkheid. We zijn inmiddels twee decennia verder en er lijkt nog niets te zijn veranderd. Wat een spanning, wat een stress!

Hoe komen we dan van die spanning af? Dat lukt pas als we de les die er op zit gronden en doorgronden. Dat geldt voor alle lessen op onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele energie lichamen. We kunnen imagineren, visualiseren en affirmeren wat we willen, als de les niet in eigendom is genomen, verandert er niets. Hoe krijgen we inzicht in de les? Elke vraag behelst het antwoord.

Inzicht.

Het gaat hier om het welgekozen woord inzicht. De mensheid zoekt altijd antwoorden buiten zich zelf. Het antwoord op religieuze vragen zou bij God te vinden zijn. Het antwoord op fysieke vragen zou bij de medici te vinden zijn. Het antwoord op emotionele vragen zou bij een psycholoog of therapeut te vinden zijn. Het antwoord op spirituele vragen zou bij een paragnost of helderziende te vinden zijn.

Geliefden, jullie zijn God, jullie zijn de grootste heelmeesters, jullie zijn de beste therapeuten en jullie zijn de beste helderzienden… als je naar binnen durft te kijken. Alleen daar vind je inzicht, alleen daar is het einde of de oplossing van alle vragen in zicht. Het proces kan vergemakkelijkt en versneld worden als je de hersenactiviteit naar het Alfaniveau kan brengen.

Jaren geleden nam ik een lichtje waar bij mijn linkerarm, en ik wist dat het de energie was van Yeshua. Mijn vraag was of hij alle antwoorden had op mijn vragen. Yeshua lachte hartelijk en zei dat ik de antwoorden ook had als ik het antwoord als een Hebreeër zou lezen. Ik heb meteen een Hebreeuws-Engels woorden boek gekocht… en begreep niets van die tekens in het Ivriet.

Daarna riep ik in meditatie Yeshua op, en vertelde hem mijn verwarring over die tekens. Yeshua schudde lachend zijn hoofd en zei dat ik het antwoord als een jood moest lezen. Ogenblikkelijk zag ik het woord ANTWOORD achterstevoren, zoals men dat in Israël zou doen, en de boodschap kwam binnen. De eerste en de laatste twee letters vormen het begrip DNA. In ons cellulaire geheugen sluimeren alle antwoorden! We hoeven ze alleen maar te laten ontwaken.

Wetenschappelijk inzicht.

De sluimerende mensheid heeft nog de behoefte aan wetenschappelijk onderbouwde theses. Miljarden niet ontwaakte zielen willen eerst zien en dan pas geloven. Welnu, voor hen gaf Stephen Hawking het antwoord in augustus 2015 op de Koninklijke Technische Hogeschool in Stockholm. In het kort komt het er op neer dat alle materie in een zwart gat verdwijnt, maar de informatie van de materie blijft op de waarnemingshorizon.

We geven nu een parallel tussen materie en ons fysieke jasje. Het jasje wordt afgelegd en verdwijnt in het graf, een zwart gat in de Aarde. De informatie van dat fysieke jasje blijft op zielsniveau - het cellulaire geheugen – bestaan. Ook de wetenschap erkent dus dat informatie binnen in ons ligt opgeslagen!

Vraag & Antwoord.
Om uit de vicieuze cirkel van negatieve gedachten te raken, dienen we dus eerst de les op de situatie die ons beperkt, bedrukt of zorgen baart in eigendom te nemen. Dit is het meest steile deel van de achtbaan. Dan krijgen we via gerichte vragen aan ons Zelf de antwoorden die ons bevrijden uit de spanning die de vragen oproepen. Dit is de top van de achtbaan. De antwoorden zijn vaak moeilijk te accepteren waardoor we in een depressie kunnen raken. Dat is de vrije val aan de andere kant van de steile helling.

Wanneer we de antwoorden durven accepteren is die vrije val net zo leuk als een eerste parachutesprong. Je hebt de moed om in het diepe te springen. Na de vrije val trekken we aan het koord en de parachute opent zich, waarop je de wereld vanuit een hoger perspectief kunt waarnemen. Dan daal je, terwijl je in de lucht al begint met hardlopen, met een bepaalde valsnelheid naar de landingsplek. Wat een opluchting als je er bent. Dit is het einde van de achtbaan.

Wanneer je tijdens de vrije val je zorgen gaat maken of de parachute zich wel opent, dan houd je de spanning vast. Als je tijdens de vrije val vooruitloopt op een veilige, vreugdevolle landing, verdwijnt de spanning.

Onbegrip over dat wat jou fysiek, emotioneel of mentaal overkomt, schept angst en dus spanning. Het inzicht dat de omstandigheden aangeboden worden als een les, laat de angst uit je verdwijnen. Visualiseer omstandigheden die je vrolijk maken, die je vreugde bezorgen. Loop vooruit op de mogelijke uitkomst door positieve gedachten, affirmaties en visualisaties.

In mijn praktijk ga ik met de cliënt vaak naar de oorzaak van de onbalans in hun fysieke, emotionele of mentale energie. Dat is in tegenstelling tot medici die de symptomen met chemicaliën bestrijden maar de oorzaak links laten liggen. Nu steeds meer mensen last hebben van de verwarring die de psychotronische wapens creëren, is het niet mogelijk om al die mensen naar de oorzaak, de Alfa te begeleiden.

Dit artikel geeft je de mogelijkheid om met je gedachten en visualisaties naar de oplossing of de Omega te gaan, en daar vreugde in te ontdekken. Maak van je vraagteken een uitroepteken en geniet van de reis. Welkom op de achtbaan!

Artikelen op deze website mogen vrij verspreid worden onder vermelding van de juiste bron: ArjunA – www.assayya.com

De weg naar binnen is de uitweg / 1 december 2016 / Melanie Riedewald

De weg naar binnen is de uitweg
1 december 2016 / Melanie Riedewald


Vluchtelingen, Trump, milieuvervuiling, oorlogen, honger, ziekte, superrijken, illuminatie, armoede, crisis, nationalisme, onzekere toekomst, complottheorieën?, enz.

Door de gebeurtenissen in de wereld vragen veel (spiritueel) bewuste mensen zich af hoe het allemaal verder moet. Er zijn zoveel verschillende inzichten. Wat geloof je nog en wat niet. Wat doe je, en wat niet.

We hopen op een spirituele omslag. Die lijkt echter verder weg dan ooit. We ondernamen van alles om “spiritueel” te groeien, maar bleven vaak steken aan de oppervlakte.
Veel acties om samen te werken aan een betere wereld stranden en wierpen ons weer terug op ons eigen eilandje.


Op deze dag van je leven / 1 December 2016 / Neal Donald Walsch

1 December 2016 / Neal Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


... Dat positief denken niet betekent: veranderen in een struisvogel.

Je hoofd in het zand steken in de naam van "positief blijven" is geen goede strategie.
Het dragen van oogkleppen in plaats van goed te kijken naar wat er gaande is op dit moment
is niet de manier om jouw visie voor morgen te creëren.

Beeldhouwers moeten kijken naar het blok en beginnen er delen van het weg te snijden
voordat hun visie naar voren komt in het marmer.
Kijk direct naar het blok als je kunst wilt creëren.

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nlDe Stijgende Lijn van de LiefdeLicht-Energie van de Afgelopen 5 Dagen / 1 December 2016

De Stijgende Lijn van de LiefdeLicht-Energie van de Afgelopen 5 Dagen
1 December 2016
*** Onderaan de Grafieken wordt enige uitleg gegeven over de waarden die gemeten worden.

(Klik op de afbeelding voor een groter plaatje)


Een Schrijven van de Schepper / 1 December 2016 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
1 December 2016 / door Jennifer Farley,
” Het Volgende Fantastische Avontuur”


Er kunnen momenten zijn ...... veel momenten waarop je het gevoel hebt
alsof je opnieuw begint.
Dingen op jullie Aarde veranderen zo snel, het voelt alsof je ze nooit zult inhalen.
Dit is wanneer het heelal tegen je zegt, "Doe een stap terug, haal diep adem
en kijk naar de paden voor je!"
Er zijn zo veel keuzes, zo veel verschillende richtingen voor jou om te bewegen
 dat opnieuw beginnen niet echt opnieuw beginnen is,
maar een begin van jouw volgende fantastische avontuur!

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nlHeavenletter 5852 De Kaarten van het Leven / 2 December 2016

De Kaarten van het Leven
Brief uit de Hemel
2 December 2016


God zei:

Samen met jouw lange lijst van prachtige geschenken waar je naar verlangt, voeg deze toe: Voeg toe dat je groeit om bescheiden te zijn en dat je zo met beslistheid blijft. Je vraagt niet om meer bescheiden te zijn dan ieder ander. Je bewondert het niet eens om bescheiden te zijn.

Wanneer je bescheiden bent, ben je fundamenteel. Je waardeert wat jou wordt toegekend. Je bent ook niet verontwaardigd wat jij ziet als het Leven niet aan jou toegekend hebbende al jouw verlangens tot op heden.

Je weet dat je het waard bent of verdient. Je weet dit zoals je weet hoe je weet om adem te halen zonder te tellen of door jezelf ze te bestellen om ze te nemen. De mogelijkheid om adem te halen zonder denken dat is voorbeschikt. Het is al van jou, dus geen nood om er hevig naar te snakken.

donderdag 1 december 2016

Benjamin Fulford: “Khazarianen uit hun ondergrondse schuilplaatsen gejaagd terwijl de revolutie in de VS verder gaat” /28 november 2016

 “Khazarianen uit hun ondergrondse schuilplaatsen gejaagd terwijl de revolutie in de VS verder gaat”
28 november 2016 / Auteur: Benjamin Fulford

Er kan geen twijfel over bestaan, de Verenigde Staten worstelen met een revolutie. Als onderdeel hiervan, zegt het leger van de VS: “44 branden in de Zuidelijke staten Georgia, Tennessee, Kentucky en Noord Carolina hebben de caballisten uitgerookt en maken het duidelijk dat een werkelijke zuivering gaande is.

De Pentagon bronnen zeggen ook dat; “een ander cabal ruimtevaartuig dat van de aarde ontsnapte, werd neergeschoten boven Florida op 21 november.” Nog een ander cabal ruimtevaartuig werd neergeschoten bij de kust van Fukushima op 22 november nadat het Japan had aangevallen met een aardbevingswapen, zeggen White Dragon bronnen in Azië.

Een video van het vliegtuig dat neerstortte kan gezien worden via de onderstaande link.

Gedicht: Gelukkige mens

Gelukkige mens

Je wordt een gelukkiger mens
Als je kunt treuren
Met de mensen die verdriet hebben.
Als je kunt lachen
Met de mensen
Die lachen en blij zijn.
Als je stil kunt worden
Als woorden teveel zijn.

N.P.
ASCENSIENIEUWS DECEMBER / 1 December 2016 / Door Fran Tielemans

ASCENSIENIEUWS DECEMBER
1 December 2016 / Door Fran Tielemans

De voorbije weken hadden we, door de hoge trilling van november in combinatie met de uitlopers van de maaneclips en de sterke Volle Maan, een activering van zeer oude zielsgenootschappen, oude broeder- en zusterschappen uit vele levens, waardoor zeer hoog afgelijnde ontmoetingen mogelijk werden. Ontmoetingen met een open harts-verbinding, hoge aflijning, het ‘wij’-gevoel, met het gevoel dat je wel communiceert via woorden in 3D, maar op een hoger level elkaar volledig begrijpt, met totale wederzijdse aanvaarding, en het vanzelfsprekend delen van liefde en waardering en steun, en bij wie je weet dat je volledig veilig bent. Afgelopen jaren kwamen dergelijke verbindingen druppelsgewijs op ons pad, maar nu is er als het ware een soort (bewustwordings-) dijk doorbroken, waardoor deze contacten veel makkelijker op je pad komen, wanneer je afgelopen jaren hard hebt gewerkt om vele schaduwlagen om je hart af te wikkelen.

Maar er was ook een activatie van zeer oude karmische stukken, die plots heel wat felle emoties naar boven konden brengen, zonder dat we goed begrepen vanwaar dat nu weeral kwam. We konden een zeer verdunde afspiegeling beleven van bepaalde karmische stukken, met dezelfde zielen, waarbij we op een of andere manier opnieuw ervaarden hoe we ontkend, verraden, tegengewerkt, afgebroken, geridiculiseerd, in de steek gelaten werden enzovoort. Maar we zijn door de overvloed aan informatie en spirituele bewustwording in deze tijd en net op dit moment in ons proces uitgerust met alle mogelijke tools om dit karma volledig op te lossen, dat wil zeggen de emoties errond los te laten (via energetische tools en allerhande technieken), de mentale verstrikkingen in te zien (door in te zien wat deze spiegelingen ons vertellen over stukken die nog in onszelf leven), en uiteindelijk uit te komen bij het versterken en verruimen van de onvoorwaardelijke liefde voor ons Zelf, waardoor we ons bevrijden van alle karmische last, ons ego overstijgen en gaan leven vanuit ons hogere Zelf. Kortom kunnen we onszelf helemaal healen door een totaal onvoorwaardelijke warme, ondersteunende, krachtige, versterkende, liefde voor ons Zelf.

December is een 12/3-maand. Dat betekent dat er aardig wat ontmoetingen zullen zijn, dat er veel zal gecommuniceerd worden, maar ook dat er allerhande frustraties kunnen opduiken overal waar we ons niet kunnen verzoenen met onze stroom. Dit is absoluut geen maand om allerlei dingen te forceren, om veel te verwachten, maar vooral om heel goed naar binnen te kijken, te zien en te voelen hoe je eigen stroom loopt, en heel goed te focussen op wat er hier en nu in je leven is. Je kan je bewust worden van beperkingen, begrenzingen, maar als je erin slaagt daar bovenuit te stijgen, en op je innerlijke bergtop te gaan zitten, dan zie  je dat al die beperkingen en begrenzingen er eigenlijk niet toe doen, dat ze tijdelijk zijn, dat ze eigenlijk niet bestaan, maar ons gewoon tonen waar we neigen uit ons hier en nu te stappen, waar we uit ons centrum dreigen te gaan, en waar we onze eigen stroom tegenwerken.

De 12/3 kan je ook confronteren met het feit dat wat je ook tegen bepaalde mensen zegt, ze je niet zullen begrijpen, en dan is het goed om dit steeds sneller te herkennen, zodat je je energie bij je houdt en je niet leeg-geeft. Iedereen heeft zijn eigen tempo in evolutie, en misschien is die persoon een heel stuk later wél in staat je te begrijpen, en wie weet misschien nooit. De 12/3 helpt ons dit dieper te beseffen, en niet in frustratie te gaan maar gewoon onmiddellijk los te laten en bij de serene kern in onszelf te blijven.

Door de Mercurius retrograde die inzet op 19 december en loopt tot 8 januari, worden we sowieso al meer naar binnen getrokken om te reflecteren. En dat zal nodig zijn, want 2016 is nog niet voorbij, en de 16 kan nog enkele verrassingen in petto hebben vooraleer we 2017 inluiden. De 16 (dooreenschudden) heeft trouwens 7 als doel: inzicht krijgen, onze overtuigingen herschikken en dingen helemaal anders (vanuit ene hoger perspectief) gaan bekijken. En dat geldt voor ons eigen leven maar ook voor de hele maatschappij. Er is heel veel verandering nodig, overal, en daartoe moeten er spijtig genoeg altijd allerlei schaduwstukken hard uitgespeeld worden, vooraleer men bereid is om te herschikken en te herzien.

Maar wanneer we vanuit een hoger perspectief terugblikken op 2016, dan zien we dat er zich zoveel meer licht en liefde aan het neerzetten en opbouwen is, in onszelf en de wereld. Dat we weer zoveel bewuster zijn geworden, dat we zoveel meer bewustzijn aan het aarden zijn, en als deel daarvan onze eigen en collectieve hemel op aarde aan het neerzetten zijn. Maar het hangt van je eigen intentie af hoe je de wereld wil bekijken en die groei en die verruiming en alle overvloed aan positiviteit wil zien.

Zullen we afspreken om van de donkere dagen van december toch maar een feest van licht te maken, om te beginnen in onszelf en ons eigen huis, in onze eigen groep en groepen verder om ons heen? Om ‘vrede op Aarde’ eerst en vooral in onszelf te realiseren, zodat deze vrede zich de komende decennia steeds meer als een olievlek zal uitbreiden? Wanneer wij allen dit als intentie en engagement in ons hart dragen, en het op spiritueel volwassen manier ook gaan ‘aarden’ door te werken aan en oplossen van alle oorlog in onszelf, dan komt het heus wel goed met de wereld.

Keep the Faith

FranEen Moment Van overweging:- En er is licht! / Geplaatst 1 december 2016

 Een Moment Van overweging:

En er is licht!

 Geplaatst 1 december 2016

https://www.youtube.com/watch?v=BuntldMiDU4Geüpload op 6 aug. 2011
Dit is een uitspraak die ik eens heb gemaakt welke heel belangrijk gaat worden voor velen...

Blijf in je eigen kracht en in je eigen trilling.Een Schrijven van de Schepper / 30 November 2016 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
30 November 2016 / door Jennifer Farley,
” Het Vreedzame KindJe kunt je leven op Aarde doorbrengen als een kind zonder grenzen... .
argumenteren, vechten, beschuldigen en met woede.
Of ... je kunt berusten in het vredige besef dat alles is zoals het zou moeten zijn
in het Universum en, als de dingen niet op de manier stromen
waarop zij volgens jouw gevoel zouden moeten stromen,
zal het tij uiteindelijk draaien en alles zal goed zijn.
 Het is volledig aan jou.

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl


De Goddelijke Vrouwelijke Tsunami - Violette Vlam Versnelling / 29 November 2016 / Aluna Joy Yaxkin

De Goddelijke Vrouwelijke Tsunami - Violette Vlam Versnelling
29 November 2016 / ­Aluna Joy Yaxkin

Waar wij vandaag zijn heeft zich gedurende eonen opgebouwd, maar wij begonnen dit echt dit jaar pas op te merken. En hier zijn wij bij het grootste afsprong punt dat ik kan bedenken dat wij ooit in dit leven ervaren hebben! Als jij je nog niet helemaal gereed voelt voor de huidige energieën, sluit je bij de club aan … en blijf lezen. Wij hebben hoop en oplossingen.
Geascendeerde Meesters over de hele wereld heen zijn aan het opwaarderen en het volume HOGER aan het draaien in heel veel krachtpunten op de Aarde. Deze actie is een reinigende, zuiverende violette Vlam op steroïden volgens Aartsengel Michael. Aan mij werd zeer sterk getoond Mount Shasta, ook het meer Titicaca; beide zijn belangrijke knooppunten voor het loslaten van deze energie. Andere knooppunten omvatten Uluru, Glastonbury Tor, Avebury, Palenque Mexico, Sedona Arizona, de kristal bergen in Arkansas, het Meer Louise in Canada, Quirigua Guatemala, Ollantambo Peru, Tiwanaku Bolivia etc.... De lijst van knooppunten gaat alsmaar verder.
Recente energieën gedurende de laatste paar maanden zijn een zelf-egaliserende tijdlijn terugloop geweest, ons naar een diepte brengend die ik gedurende 33 jaren niet gevoeld heb. Wij zijn in het midden van een verschuivende paradigma orkaan. Het is kolossaal en serieus ongemakkelijk voor degenen die gevoelig zijn, en het is verondersteld dat te zijn. We kunnen een klein beetje gek gaan net voordat we een kwantum ontwaking hebben. Deze ontwaking is niet alleen maar voor de elite en de bewuste paar. Dit is wereldwijd, en de meesten van de Mensheid zullen door deze gebeurtenis aangeraakt worden.

Op deze dag van je leven / 30 November 2016 / Neal Donald Walsch

30 November 2016 / Neal Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


... dat de tijd gekomen is om duidelijkheid te krijgen
over wie je bent en wat je kiest.

Er zijn momenten in het leven van ieder mens, dat een beslissing noodzakelijk is.
Een grote beslissing. Een belangrijke keuze.
Zo'n tijd is nu.

Wat je krijgt te kiezen vandaag is wie je bent en wie je kiest om te zijn,
en wat je wenst te ervaren in jouw leven.
Vergeet niet, niet beslissen is ook te beslissen.

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nl